TIGER RALLY 2021: Θρίαμβος για τους Παντελή-Λαό

Με μεγάλους θριαμβευτές τους Πέτρο Παντελή-Πάμπο Λαό (Citroen DS3 R5) ολοκληρώθηκε το φετινό Tiger Rally. Η εξέλιξη του αγώνα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων καθώς εκτός από την πρώτη θέση γενικής μάχες και ανατροπές έγιναν και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Δεν ήταν όλα όμως ρόδινα αφού ο φετινός αγώνας παραλίγο να εξελιχτεί σε φιάσκο καθώς η απόφαση των αγωνοδικών χθες μετά το τέλος της πρώτης μέρας να δώσουν χρόνο στους Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (VW POLO GTI R5) οι οποίοι εγκατέλειψαν μετά που κτύπησαν σε πέτρα στην τελευταία ειδική, έφερε θύελλα αντιδράσεων από τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους οι οποίοι είχαν πρόθεση να μην συνεχίσουν σήμερα.

Μετά από επανεξέταση του συμβάντος η απόφαση άλλαξε επιτρέποντας στους Γαλαταριώτη-Ιωάννου να ξεκινήσουν την Κυριακή υπο καθεστώς Rally2. Οι τελευταίοι επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας δεν επανεκκίνησαν και έτσι ο αγώνας συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα πληρώματα.

Στο αγωνιστικό μέρος οι Παντελή-Λαός που πέρασαν πρώτοι στη γενική κατάταξη, παρόλο που είχαν ένα υγειές προβάδισμα στον αγώνα εντούτοις συνέχισαν να κινούνται γρήγορα ελέγχοντας το ρυθμό. Από τις τέσσερις ειδικές της Κυριακής κέρδισαν τις τρείς και κατευθύνθηκαν στο MYMALL νικητές του αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τους Παντελή-Λαό η οποία τους φέρνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα πέτυχαν οι Petrolina Racing Team Γιάγκου-Χριστοφή με το Hyundai i20 R5. Το πλήρωμα είχε από την αρχή στόχο τον τερματισμό στο βάθρο και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Πέρασαν δεύτεροι τη ράμπα τερματισμού κερδίζοντας μάλιστα και το πρώτο πέρασμα της ειδικής PIKKIS WHEEL ALINGMENT KOYRRIS DAM.

Στην τρίτη θέση γενικής τερμάτισαν οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVOX R4). Παρά το κακό ξεκίνημα το Σάββατο όπου έχασαν πολύτιμο έδαφος σε σχέση με τους κυριότερους αντιπάλους τους για το πρωτάθλημα στην κατηγορία RC2, τους Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza), εντούτοις αντεπιτέθηκαν σήμερα καλύπτοντας τη μεταξύ τους διαφορά, με τους τελευταίους να αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τη μηχανή κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές PIKKIS WHEEL ALINGMENT KOYRRIS DAM και TOP CAR BATTERIES ALASSA.

Δυστυχώς η μάχη δε συνεχίστηκε καθώς οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος είχαν έξοδο στην προτελευταία ειδική με αποτέλεσμα οι Αντωνίου-Πιερή να φύγουν με το μάξιμουμ των βαθμών από τη Λεμεσό και να έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο της RC2.

Το καλύτερο τους αποτέλεσμα πέτυχαν μέχρι στιγμής οι Μιχαηλίδης-Λαός με το Subaru Impreza. Είχαν σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και χωρίς να κινδυνεύσουν τερμάτισαν στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2.

Με το χαμόγελο έφυγαν από το Tiger Rally οι Τελεβάντος-Σταύρου (Peugeot 208) αφού κατάφεραν να υλοποιήσουν το φετινό τους στόχο. Έχοντας κατά νου τον τίτλο στη δικίνητη κατηγορία δεν πήραν περιττά ρίσκα στον αγώνα αφού και δεύτερη θέση ήταν αρκετή. Η συνολική τους απόδοση κινήθηκε σε αρκετά ψηλά στάνταρ και τερμάτισαν τον αγώνα στην πέμπτη θέση γενικής.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν το γεγονός ότι τρμάτισαν πρώτο πλήρωμα στην 2WD, ένα αποτέλεσμα που τους χάρισε και τον φετινό τίτλο.

Δυνατό αποτέλεσμα πέτυχα και οι Θεοφάνους-Κωνσταντίνου με το Peugeot 306. Οδήγησαν το αγωνιστικό στα όρια του και τερμάτισαν έκτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS1.

Η πρώτη επαφή των Έλληνα-Μιχαήλ με το FORD FIESTA DYKTO θεωρείται επιτυχημένη. Σταθεροί όπως πάντα, το δίδυμο τερμάτισε στην έβδομη θέση γενικής κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RCL1.

Ερχόμενοι για πολλοστή φορά από την Ελλάδα στο νησί μας για να αγωνιστούν, οι Κώστας Αργυρίου-Κωνσταντίνος Συνετός ολοκλήρωσαν τον απαιτητικό αγώνα στην όγδοη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC4, ενώ τους ακολούθησαν στην ένατη οι Τανούσης-Αριστοδήμου μετά από πολύ καλή προσπάθεια που τους έφερε τη δεύτερη θέση στην RC4. Και τα δυο πληρώματα αγωνίστηκαν με Toyota Yaris.

Υπο καθεστώς Rally2 επέστρεψαν σήμερα οι Ερμής και Μιχάλης Παναγιώτου (Seat Ibiza) τερματίζοντας δέκατοι γενικής ενώ παράλληλα ήταν νικητές στην κατηγορία RCS1.

Μετά την ατυχία του Σαββάτου οι Γιαννούρης-Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO V) επίσης επέστρεψαν σήμερα υπο καθεστώς Rally2 και τερμάτισαν στην ενδέκατη θέση και πρώτοι στην RCS2, κατακτώντας και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Οι Αγαθοκλέους-Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer EVO IX) τερμάτισαν στην δωδέκατη θέση κερδίζοντας την κατηγορία Mixedκαι οι Μαρασίνος-Ξενοφώντος (Mitsubishi Lancer EVO VI) ολοκλήρωσαν στην 13η θέση κερδίζοντας την κατηγορία novice.

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος, οι Παντελή-Γεωργίου (Subaru Impreza), Κακουράτος-Νικολάου (TOYOTA YARIS DYTKO), Γαλαταριώτης-Ιωάννου (NW POLO GTIR5) και Ανδρέου-Νικολαΐδης (Peugeot 208 Rally4).

Εγκατέλειψαν επίσης και οι SHOCKSLAB Πολυκάρπου-Σιάλος (Peugeot 208 Rally4) οι οποίοι είχαν πολύ καλές επιδόσεις και βρίσκοντας στην τρίτη θέση γενικής πριν προδοθούν από την αντλία καυσίμου στην έκτη ειδική.

Το μεγάλο φινάλε του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι τον ερχόμενο μήνα στην Πάφο. Οι Τσουλόφτας-Ηλία παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν εντούτοις εξακολουθούν να προηγούνται στη βαθμολογία με 147 βαθμούς έναντι 142.25 των Παντελή-Λαού και 142 των Γαλαταριώτη-Ιωάννου.

Το τελευταίο φετινό ραντεβού είναι το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου με το Venus Rally.

Final Results Tiger Rally 2021

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης Στάθης Ευσταθίου Κούλλης Κυριάκου Γεωργία Κυριάκου