Tiger Rally 2020: Επιβλητική νίκη για τον Τσουλόφτα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο αγώνας Tiger Rally ο οποίος διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού. Στο διήμερο αγώνα έλαβαν μέρος 23 πληρώματα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα 17.

Πρώτοι στη ράμπα τερματισμού ανέβηκαν οι Petrolina ENI Racing  Team Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία με το VolkswagenPolo GTI R5. Οι νικητές από την πρώτη μέρα έδειξαν τις προθέσεις τους αφού ήταν καταιγιστικοί στις τέσσερις χωμάτινες ειδικές του Σάββατου, αποτέλεσμα που τους έδινε μεγάλο πλεονέκτημα την Κυριακή.

Το επιθετικό τους κρεσέντο συνεχίστηκε και σήμερα όπου κέρδισαν τις δυο ασφάλτινες ειδικές της μέρας, ολοκληρώνοντας το θρίαμβο τους με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Τσουλόφτα-Ηλία η οποία τους βάζει πλέον σε τροχιά τίτλου καθώς αναρριχήθηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Petrolina ENI Racing Team Παναγιώτης Γιάγκου-Παναγιώτης Κυριάκου οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση γενικής. Από την πρώτη ειδική διαδρομή ήταν σε μάχη με τους Q8 Πέτρο Παντελή-Κύπρο Χριστοδούλου και κατάφεραν με σωστή οδήγηση να μείνουν μακριά από απρόοπτα και παράλληλα να κρατήσουν πίσω τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Η δεύτερη θέση φέρνει το πλήρωμα πρώτο στη βαθμολογία με 88 βαθμούς έναντι 80 των Τσουλόφτα-Ηλία και η συνέχεια στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι αναμένεται συναρπαστική.

Οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου οδήγησαν γρήγορα το Mitsubishi Lancer EVO10 όμως αυτό δεν ήταν αρκετό όπως φάνηκε στο τέλος της μέρας. Έχοντας υποδεέστερο αυτοκίνητο από τα R5 και η τρίτη θέση που πέτυχαν θεωρείται μεγάλη επιτυχία ενώ παράλληλα τους διατηρεί τρίτους στη βαθμολογία.

Κάνοντας ένα σταθερό αγώνα οι Σάββας Σάββα-Αντρέας Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9) ολοκλήρωσαν στην τέταρτη θέση γενικής ενώ ήταν και πρώτοι στην κατηγορία RC2. Αυτή ήταν η καλύτερη πρόβα που μπορούσε να κάνει το πλήρωμα εν όψη Cyprus Rally το οποίο θα διεξαχθεί ερχόμενο μήνα.

Οι Χρίστος Χριστοδούλου-Ευάγγελος Ξενοφώντος (Subaru Impreza) είχαν ένα απροβλημάτιστο αγώνα και κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS 2. Έκτος με Mitsubishi Lancer EVO7 ολοκλήρωσε ο νεαρός Φίλιππος Τσαγγάρης ο οποίος είχε στο πλευρό του τον έμπειρο Γιώργο Λυσάνδρου.

Η δυνατή εμφάνιση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβράβευσε τους Νικόλα και Μάριο Χ”Ματθαίου (Honda Civic) με την έβδομη θέση γενικής, ενώ παράλληλα ήταν και το ταχύτερο πλήρωμα στη δικίνητη κατηγορία.

Στην όγδοη θέση γενικής τερμάτισαν οι Ρογέρος και Λούκας Λιασίδης με Mitsubishi Lancer EVO9 και ένατοι ολοκλήρωσαν οι Ανδρέας Τσιάκκας-Παύλος Εγγλέζου με Ford Fiesta. Οι τελευταίοι κέρδισαν επίσης και την κατηγορία RC4. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αντρέας Γεωργίου-Κώστας Μανώλη (Subaru Impreza).

Οι Γιώργος Τανούσης-Χριστόδουλος Χριστοδούλου έφεραν το Yaris στην ενδέκατη θέση και δωδέκατοι ολοκλήρωσαν οι Παναγιώτης Γεωργίου-Αιμίλιος Τανούσης με Citroen DS3. Πρώτο μεικτό πλήρωμα ήτν οι Κωνσταντίνος Σιόφερος-Στέφανος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO6) και πρώτο αρχάριο πλήρωμα οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου (Suzuki Vitara).

Στον αγώνα που ήταν εις μνήμη του Ανδρέα Πικκή δόθηκε κύπελλο στο ταχύτερο δικίνητο πλήρωμα της σημερινής μέρας και αυτό ήταν οι Χρυσόστομος Παντελή-Θωμάς Θεοφάνους (FordFiesta). Τιμητικές πλακέτες έλαβαν επίσης η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά που είναι και ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος καθώς επίσης και το MY MALL το οποίο φιλοξένησε τον αγώνα παραχωρώντας τις εγκαταστάσεις του.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα Ράλι είναι τον Οκτώβριο και είναι διπλός. Οι δυο μέρες τουCyprus Rally μετρούν σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες και τα πληρώματα έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Αντρέας Χριστοδούλου

FINAL TIGER LEG 1 – LEG 2

TIGER RALLY LEG 2 ONLY