Secto Rally Finland – Shakedown: Έστειλε μηνύματα ο Rovanperä

Μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου χώρισαν τους δυο οδηγούς των GR Yaris, μετά από αρκετές διελεύσεις στο shakedown του Secto Rally Finland, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ειδική διαδρομή Rannankylä, μήκους 4,48km κοντά στην διοργανώτρια πόλη Jyväskylä.

Ο Kalle Rovanperä που ψάχνει την πρώτη του νίκη στην πατρίδα του, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο τέταρτο και τελευταίο πέρασμα από την διαδρομή.

Στον ένατο γύρο της σεζόν, ο 22χρονος ευελπιστεί σε βρεγμένες συνθήκες, καθώς εάν βρέχει την Παρασκευή θα κάνει το έργο του λίγο πιο εύκολο καθώς θα ξεκινά πρώτος στις ειδικές διαδρομές.

Ο Esapekka Lappi, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Φινλανδία, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με το Hyundai i20 N.

Ήταν 0,3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον δεύτερο Elfyn Evans και μόλις ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον τέταρτο Ott Tänak με το Ford Puma. O Tänak ήταν αυτός που αρχικά είχε τον ταχύτερο χρόνο, όμως στη συνέχεια έμεινε πίσω από τους πρωτοπόρους αναφέροντας ορισμένα προβλήματα με το Puma.

 

Οι Takamoto Katsuta και Thierry Neuville, οι οποίοι κατέλαβαν την Πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ακολουθήθηκαν από τους Pierre-Louis Loubet και Teemu Suninen.Ο επικεφαλής της Toyota Jari-Matti Latvala έκανε την επιστροφή του στο WRC μετά από τρία χρόνια και πλασαρίστηκε ένατος.

Η δράση συνεχίζετε το απόγευμα με την πρώτη ειδική του αγώνα, την υπερειδική διαδρομή στην πόλη της Jyväskylä  την Harju 1, η οποία αρχίζει στις 19:05 ώρα Κύπρου.