Secto Rally Finland: Νικητής ο Evans

Η έξοδος του Kalle Rovanperä το απόγευμα της Παρασκευής έδωσε το προβάδισμα στον Elfyn Evans και ο Ουαλός κέρδισε εφτά συνεχόμενες ειδικές διαδρομές το Σάββατο αφήνοντας πίσω του τον Thierry Meuville.

Σήμερα επέκτεινε το προβάδισμα του κατά 39,1 δευτερόλεπτα με το Toyota GR Yaris και κερδίζοντας και την power stage μείωσε την διαφορά του από την κορυφή από 55 σε 25 βαθμούς, τέσσερις αγώνες πριν το τέλος. «Ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο», είπε ο Evans, ο οποίος πήρε την έβδομη νίκη στην καριέρα του. «Φυσικά λυπηθήκαμε για τον Kalle, όμως μετά από αυτό ήταν πραγματικά φανταστικό να οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο. Είναι απόλαυση να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι σε αυτούς τους δρόμους και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα και φυσικά όσον αφορά το πρωτάθλημα καταφέραμε να μειώσουμε την διαφορά».

Η ομάδα της Toyota GAZOO Racing που η έδρα της είναι κοντά στην Jyväskylä, αύξησε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έναντι της Hyundai Motorsport στους 67 βαθμούς.

Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες επηρέασαν επίσης και τους Ott Tänak και Esapekka Lappi, οι οποίοι ήταν στην λίστα αποχωρήσεων της Παρασκευής. Η βλαβη του κινητήρα έβαλε στο περηθώριο το M-Sport Ford Puma του Tänak, ενώ και ο Lappi μετά από κτύπημα σε δέντρο δεν κατάφερε να συνεχίσει.

Ο Thierry Neuville είχε μια πολύ καλή εμφάνιση στην Φινλανδία αλλά δεν είχε απάντηση στον ρυθμό του Evans, τερματίζοντας τελικά δεύτερος ενώ στο πρωτάθλημα παρέμεινε τρίτος.

Ο Takamoto Katsuta είχε μεγάλες μάχες με τον Teemu Suninen για την τρίτη θέση. Ο Ιάπωνας ρίσκαρε σήμερα και επέλεξε να μην πάρει εφεδρικό τροχό ούτως ώστε να εξοικονομήσει βάρος.

Ο οδηγός της Toyota δικαιώθηκε για την επιλογή του και πανηγύρισε το τέταρτο βάθρο της καριέρα του, τερματίζοντας τελικά 4,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Suninen. Ο επικεφαλής της Toyota Jari-Matti Latvala επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από περισσότερο από τρία χρόνια και τερμάτισε πέμπτος γενικής.

Ο Oliver Solberg έχοντας εκπληκτικές επιδόσεις πίσω από το τιμόνι του  Škoda Fabia RS Rally2, κατέκτησε την έκτη θέση γενικής ενώ ο Sami Pajari ολοκλήρωσε έβδομος κερδίζοντας την WRC2. Adrien Fourmaux, ενώ οι Nikolay Gryazin και Andreas Mikkelsen συμπλήρωσαν το top 10.

Η δράση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος συνεχίζεται στο χώμα τον επόμενο μήνα με το θρυλικό ΕΚΟ Acropolis Rally, με έδρα τη Λαμία από τις 7 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.Τελικά αποτελέσματα

1. Evans 2hr 28min 17.2sec
2. Neuville +39.1sec
3. Katsuta +1min 36.7sec
4. Suninen +1min 41.0sec
5. Latvala +4min 9.4sec