Sebastien Ogier :Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με την M-Sport μας έδωσε περισσότερη αναγνώριση

Ο Sebastien Ogier δήλωσε ότι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2017 με την ιδιωτική ομάδα της M-Sport του έφερε περισσότερη αναγνώριση από τα τέσσερα πρωταθλήματα που κατέκτησε με την εργοστασιακή ομάδα της Volkswagen Motorsport.

Αν και ο Ogier υπογράμμισε ότι και τα πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι σημαίνουν το ίδιο για εκείνο προσωπικά, η φύση του φετινού πρωταθλήματος σαν θεωρητικό αουτσάιντερ, είχε διαφορετικό αντίκτυπο σε σχέση με τις επιτυχίες που είχε με την ομάδα της vw.

“Είναι πολύ ικανοποιητικό να μπορείς να κερδίσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες” είπε ο Ogier.

“Δεν μπορείς να επιτύχεις όλα αυτά μόνος σου, χρειάζεσαι να έχεις μια μεγάλη ομάδα πίσω σου.

“Συχνά ο κόσμος πιστεύει ότι είναι εύκολο να κερδίσεις όταν ανήκεις στην καλύτερη ομάδα.  Δεν είναι καθόλου εύκολο ακόμη κι αν έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο και την καλύτερη ομάδα, πρέπει να συνεχίσεις την δουλειά για να φτάσεις στην επιτυχία.

“Αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο αν ξεκινήσεις με την μικρότερη ομάδα αλλά και τον μικρότερο προϋπολογισμό.

“Αυτό κάνει την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη και για αυτό τον λόγο η επικράτηση μας είχε περισσότερη αναγνώριση και αυτό το κάνει να είναι πολύ ικανοποιητικό.

“Αν και η Ford έχει αυξήσει την συμμετοχή της για το πρωτάθλημα WRC 2018 με την M-Sport, παραμένει μια ιδιωτική ομάδα.

Και οι τέσσερις κατασκευαστές που συμμετάσχουν στο WRC – M-Sport Ford, Hyundai, Citroen και Toyota κέρδισαν αγώνες το 2017, με εφτά διαφορετικούς οδηγούς να έχουν καταφέρει να ανεβούν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

“Στους φίλαθλους αρέσει να βλέπουν όλες τις ομάδες να κερδίζουν”, δήλωσε ο Ogier.

“Είναι αυτό που λέω πάντα, τα καλύτερα αθλήματα είναι αυτά που δεν μπορείς εκ των προτέρων να προβλέψεις το αποτέλεσμα.

“Πριν από κάθε αγώνα ράλι είναι αδύνατο να πούμε ποιος θα κερδίσει. Αυτό μου αρέσει στους αγώνες του MotoGp και είναι εξαιρετικό που και στο ράλι είναι το ίδιο”.

Παρόλο τον αυξημένο ανταγωνισμό στο WRC, οι κατακτήσεις πρωταθλημάτων των Ogier και Loeb σημαίνουν ότι το 2018 θα είναι η 14η χρονιά που ένας Γάλλος θα υπερασπίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

“Είναι μια καταπληκτική στιγμή για την Γαλλία” πρόσθεσε ο Ogier.

“Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι οι Γάλλοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας και θεωρούν δεδομένο ότι ένας Γάλος θα είναι πάντα ο τελικός νικητής αλλά ειλικρινά είναι μια εξαιρετική περίοδος.

“Και φυσικά εφόσον βρισκόμαστε εδώ στόχος μας είναι να το κάνουμε να διαρκέσει ακόμη περισσότερο.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2018 ανοίγει την αυλαία του με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς το Ράλι Μόντε Κάρλο από τις 11-14.