Safari Rally Kenya – Shakedown: O Rovanperä ταχύτερος όλων

Ο πρωταθλητής Kalle Rovanperä ήταν ο οδηγός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό Shakedown του Safari Rally Kenya, αφήνοντας τον Thierry Neuville δεύτερο με διαφορά δυο δέκατων του δευτερολέπτων. Μετά την ατυχία στο Ράλι Σουηδίας, ο Φινλανδός σε ένα αγώνα που έχει κερδίσει θα επιδιώξει την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

Αρχικά ο Ott Tänak ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο όντας 0,9 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος, με τον Φινλανδό να απαντά με τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο δεύτερο πέρασμα. Τον ακολούθησαν τα δυο Hyundai με οδηγούς τους Esapekka Lappi και Thierry Neuville.

«Πρόκειται για ένα αγώνα όπου συνήθως δεν περιμένει πολλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί», είπε ο Rovanperä. «Αυτό είναι το σχέδιο μου τη δεδομένη στιγμή. Δεν θέλω να περιμένω πολλά, απλά θέλω να κάνω ένα καλό αγώνα και θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Tänak έμεινε τέταρτος 1,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Elfyn Evans. Ο οδηγός της Toyota είναι τρείς βαθμούς πίσω από το πρωτοπόρο Neuville ερχόμενος στο Safari και ευελπιστεί ότι θα ξεπεράσει τον Βέλγο με το τέλος του αγώνα.

Τον έκτο χρόνο σημείωσε ο Adrien Fourmaux της MSport Ford και τον ακολούθησαν οι Takamoto Katsuta και Grégoire Munster.

Στο WRC2 ο Gus Greensmith πέρασε τον ομόσταβλο του στην Toksport Oliver Solberg κατά 1,2 δευτερόλεπτα, με τον Solberg όπως και τον Nicolas Ciamin να αντιμετωπίζουν νωρίς προβλήματα.