Στο αγαπημένο του Ράλλυ Σαφάρι αγωνίζεται και φέτος ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Έπειτα από τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ιορδάνης Σερδερίδης επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, αυτή τη φορά με ένα κορυφαίας τεχνολογίας, Ford Puma Rally1. Ο Έλληνας οδηγός θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο του θεσμού, με στόχο τον τερματισμό και γιατί όχι ένα πλασάρισμα στην πρώτη 10άδα του αγώνα.

«Το Σαφάρι Ράλλυ Κένυας αν και είναι ίσως ο δυσκολότερος αγώνας του πρωταθλήματος, είναι συνάμα ένας από τους αγαπημένους μου. Συμμετείχα για πρώτη φορά το 2022, χρονιά στην οποία τερμάτισα στην έβδομη θέση γενικής και επέστρεψα την περσινή χρονιά, όπου εγκατέλειψα από πρόβλημα στον κινητήρα του Ford Puma Rally1. Έλαβα επίσης μέρος στο Ιστορικό Σαφάρι στην Κένυα τον Δεκέμβρη που χρησιμοποιεί αρκετές ειδικές του WRC και το απόλαυσα», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

Σχετικά με την κατάσταση των διαδρομών του αγώνα, ο Καβαλιώτης οδηγός ανέφερε τα εξής: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας κρύβει αρκετές παγίδες. Είναι ένας επίπονος αγώνας και προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του, πρέπει να οδηγήσουμε με κατάλληλη στρατηγική και να μην πιέσουμε από την αρχή του. Έχει αποδειχθεί, τα τελευταία δύο χρόνια που ο αγώνας επέστρεψε στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, πως για να φέρεις ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις υπομονή, να αποφύγεις τα περιττά ρίσκα και να ανεβάζεις το ρυθμό σου ειδική με ειδική»

Φέτος, στην τρίτη του συμμετοχή στον αγώνα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ευελπιστεί να βρεθεί στη ράμπα του τερματισμού το μεσημέρι της Κυριακής: «Στόχος μας με τον συνοδηγό μου, Fred Miclotte, είναι να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από τις 19 ειδικές διαδρομές που απαρτίζουν το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας. Εάν τα καταφέρουμε, θα είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με ένα πλασάρισμα στην πρώτη 10άδα γενικής. Φέτος ειδικά, με τη μεταφορά του αγώνα στα τέλη Μαρτίου, περίοδο ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή του αγώνα, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο», ήταν τα λόγια του οδηγού αναφορικά με το στόχο του.

Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ξεκινάει την Πέμπτη 28 Μαρτίου με υπερειδική διαδρομή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μαρτίου. Τα πληρώματα θα κληθούν να αγωνιστούν σε 19 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 368 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans