ROC Nations Cup: Η ομάδα Nordic επικράτησε των Vettel και Schumacher

Οι Tom Kristensen και Johan Kristoffersson της ομάδας Nordic επικράτησαν στο ROC Nations Cup 2019 το οποίο διεξήχθη στην πόλη του Μεξικού, αφού επικράτησαν στο τελικό του γερμανικού δίδυμου Sebastian Vettel και Mick Schumacher.

Η ομάδα της Γερμανίας είχε στόχο τον ένατο τίτλο στο ROC “Race Of Champions”, αλλά ο πιο έμπειρος οδηγός του αγώνα Kristensen κατάφερε να επικρατήσει του Schumacher με το KTM X-Bows κατά 0,8 δευτερόλεπτα.

Ο Vettel έχασε στον δικό του τελικό απέναντι στον εννέα φορές νικητή του Le Mans 24 Hours Kristensen, μετά από επαφή που είχε με μπαρίερες διαφημιστικών στην τελευταία στροφή ως αποτέλεσμα ένα από τα διαφημιστικά πανό να τυλιχθεί γύρω από τον εμπρός αριστερό τροχό του αυτοκινήτου του RX Superlite.

Ο Schumacher έβαλε πίσω στην διεκδίκηση την ομάδα της Γερμανία, επικρατώντας του δύο φορές πρωταθλητή World Rallycross Johan Kristoffersson με 2-0 με το μεξικανικής κατασκευής Vuhl 05. Αυτή ήταν και η μοναδική ήττα του Kristoffersson κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ακολούθησε τoπιο εντυπωσιακό οδήγημα του Schumacherγια την μέρα. Με την αδελφή του Ginaστο RX Superlite, επικράτησε του τρείς φορές νικητή του Indianapolis500 Helio Castroneves της ομάδας της Βραζιλίας κατά 0,65s.

Αυτό έβαλε τη Γερμανία στον τελικό στην πρώτη προσπάθεια, αφού ο Vettel επικράτησε του Lucas di Grassi με buggies, μετά που ο Grassi χτύπησε μια μπαριέρα στην τελευταία στροφή, χάνοντας με μια διαφορά ενός δευτερολέπτου.

Ο περσινός πρωταθλητής των οδηγών ROC, David Coulthard και ο Andy Priaulx της ομάδας Μεγάλης Βρετανίας, ήταν άτυχοι χάνοντας από την φάση των ομίλων.

Παρόλο που ο Coulthard είχε ποινή χρόνου καθώς κτύπησε δύο φορές τις μαπριέρες με ένα Super Trucks 600bhp, ο Kristensen εγκατέλειψε πρόωρα την προσπάθεια του μετά από τετακέ, δίνοντας την νίκη στον Coulthard.

Μετά από μια διακοπή για επιδιόρθωση της πίστας, ο τρείς φορές πρωταθλητής World Touring Car Priaulx έχασε και τους δύο αγώνες του. Αρχικά είχε πολύ μεγάλη πλαγιολίσθηση στον αγώνα εναντίων του Kristoffersson, ενώ στη συνέχεια έχασε και απο τον πρώην πρωταθλητή Indy Car Ryan Hunter-Reay.

Οι οικοδεσπότες Μεξικανοί μπήκαν στον αγώνα με τρεις ομάδες για να αυξήσουν τις πιθανότητες νίκης στον τοπικό αγώνα με τον πρώην οδηγό της Formula 1 Esteban Gutierrez και το πρωταθλητή του Indy Lights του 2018, Patricio O’Ward, να ξεκινούν με νίκη.

Παρά την γενναία προσπάθεια για επικράτηση απέναντι στον Kristoffersson, ο O’Ward ήταν μόλις 0.09s πιο γρήγορος στην προσπάθεια του να κερδίσει τη μάχη με RX. Εν τω μεταξύ, ένα εντυπωσιακό δεύτερο loopαπό τον Kristensen ανέτρεψε την πρωτοπορία του Gutierrez δίνοντας τέλος στις ελπίδες του Μεξικού για κάτι καλό.