Richard Millener: Ο Evans στην Toyota είτε θα ανεβάσει είτε θα καταστρέψει την καριέρα του

O επικεφαλής της M-Sport δήλωσε ότι η μετακίνηση του Evansστην Toyota είναι καθοριστικός σταθμός στην καριέρα του.

Ο επικεφαλής της M-Sport Ford, Richard Millener, πιστεύει ότι η απόφαση του Elfyn Evans να αποχωρήσει από την ομάδα και να ενταχθεί στην Toyota θα «φτίαξει ή θα καταστρέψει την καριέρα του».

Ο Ουαλλός Elfyn Evans ήταν στην M-Sport για πέντε σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, κερδίζοντας μια σημαντική νίκη στην πατρίδα του 2017, ενώ σημείωσε δύο πέμπτες θέσεις στο πρωτάθλημα του ’17 και το ’19.

Ο Evans έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη καριέρα του ως οδηγός της Toyota, κατακτώντας την νίκη στον δεύτερο του αγώνα στην Σουηδία ενώ βρέθηκε εξαιρετικά κοντά στη νίκη στο ντεμπούτο του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση γενικής.

Μετά από τρεις αγώνες, βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος – οκτώ βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλο του Sébastien Ogier.

Όταν ρωτήθηκε ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Spot Ford αν οι εντυπωσιακές παρουσίες του Evans οφείλονται στην υποστήριξη από μια εργοστασιακή ομάδα, ο Millener είπε: «Νομίζω ότι ίσως ισχύει σε ένα βαθμό, αλλά πιστεύω επίσης ότι το κύριο θέμα είναι ότι έχει αλλάξει ομάδα, ξέρει ότι αυτή είναι η ευκαιρία του να αποδείξει [τον εαυτό του] και μάλλον αυτό θα κάνει ή θα καταστρέψει την καριέρα του.

Επίσης νομίζω ότι τότε ήξερε ότι θα έπρεπε να πιέσει. Ανεξάρτητα σε ποιά ομάδα βρισκόταν, άλλαξε εντελώς στα τέλη της περασμένης χρονιάς και έδειξε απο τα πρώτα πρώτα ράλι φέτος ακριβώς πόσο καλός είναι. Του εύχομαι καλή τύχη και όλοι θέλουμε να τον δούμε να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής».

Εάν ο Evans τελικά στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, θα είναι μόλις ο τρίτος βρετανός οδηγός που θα το καταφέρει αυτό μετά τους Colin McRae το 1995 και Richard Burns το 2001.

Ο επικεφαλής της Toyota, Tommi Mäkinen έχει εντυπωσιαστεί από τον Evans από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα και δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει τις επιτυχίες για την ομάδα της Toyota.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή απο τους οδηγούς μου και δεν θα ήθελα να κάνω αλλαγές», είπε.