Repco Rally New Zealand.- Υπερειδική: Ο Tänak δίνει το ρυθμό

Μετά από 10 χρόνια η Νέα Ζηλανδία επέστρεψε στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι και άρχισε σήμερα με την υπερειδική διαδρομή.

Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai ήταν ο ταχύτερος στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του Repco Rally New Zealand, της οποίας οι συνθήκες ήταν υγρές και γλιστερές, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν περισσότερο οι πρώτοι.

Ο Tänak που ξεκινούσε 15ος στις ειδικές είχε αρκετή πρόσφυση και κράτησε πίσω του για μόλις εννέα δέκατα του δευτερολέπτου τον Craig Breen με Ford Puma. Ο ομόσταυλός του Tänak Thierry Neuvilleήταν άλλα επτά δέκατα και τρίτος γενικής

Γρήγορα σημεία στην ειδική συνδυάζονταν με στενά και τεχνικά ντόνατ, με τον Εσθονό να παραδέχεται ότι δεν ήταν και η καλύτερη ειδική.

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε ο Tänak. «Ήταν περίπλοκη ειδική και δεν είχα ιδέα που πήγαινε ο δρόμος, στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό».

Ένας τερματισμός ψηλά στην γενική κατάταξη για τον Tänak θα παράτεινε την αγωνία για τον τίτλο για τον επόμενο αγώνα στην Ισπανία, παρόλο που επέμεινε ότι δεν σκέφτεται ακόμα αυτό. «Δεν είναι στο χέρι μας, δεν έχει να κάνει με εμάς».

Τα GR Yaris ολοκλήρωσαν την πρώτη εξάδα, με τον Takamoto Katsuta να τερματίζει τέταρτος και οι Elfyn Evnas και Kalle Rovanperä να είναι πέμπτος και έκτος αντίστοιχα. Τα δεδομένα δυσκολεύουν την Παρασκευή. Έξι κλασικές ειδικές διαδρομές στους δρόμους της ακτής Whaanga και της περιοχής Waikato κοντά στο Te Akau δημιουργούν ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρώτο σκέλος που περιλαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ της αγωνιστικής απόστασης του αγώνα.

Η ζωή των πληρωμάτων θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη αφού δεν υπάρχει ευκαιρία για ανασυγκρότηση παρα μόνο για αλλαγή ελαστικών στο Raglan, που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος από τις ειδικές Whaanga (29,27km), Te Akau South (31,02km) και Te Akau North.

αποτελέσματα υπερειδικής

1.TänakHyundai-logo1min 45.8sec2.BreenFord-logo+0.9sec3.NeuvilleHyundai-logo+1.6sec4.KatsutaToyota+2.0sec5.EvansToyota+2.2sec6.RovanperäToyota+2.6sec