Επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην Κύπρο

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου καλωσορίζει τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδας στην Κύπρο.

Ό Έλληνας Υφυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη για σειρά επαφών. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγενάκη είναι η υπογραφή του αναθεωρημένου αθλητικού πρωτοκόλλου συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας στο χώρο του αθλητισμού με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου.

Ένας θεσμός που υπογραμμίζει τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, στον ευαίσθητο τομέα της αθλητικής συνεργασίας. Το πρωτόκολλο προβλέπει, πέραν από τη  φιλοξενία Κύπριων αθλητών στην Ελλάδα και Ελλαδικών αθλητών στην Κύπρο, την προώθηση του «ευ αγωνίζεσθε», την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και πολλά άλλα.

Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Μανώλη Κουλουμά για θέματα που αφορούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως είναι γνωστό, τόσο ο κ. Κουλουμάς όσο και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Αντρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ήταν προσκεκλημένοι του κ. Αυγενάκη στο πρόσφατο Παγκόσμιο Ράλι Ακρόπολις.