Red Bull KTM: Προετοιμασίες για το Dakar 2021

Οι πρώην πρωταθλητές στο Dakar, Toby Price, Sam Sunderland και Matthias Walkner ετοιμάζονται με τις εργοστασιακές Red Bull KTMγια το Dakar του 2021, τον πιο δύσκολο αγώνα εκτός δρόμου ο οποίος θα διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία.

 

Πριν από 11 μήνες, στην πρώτη διοργάνωση Dakar στη Σαουδική Αραβία, η ομάδα έχασε για πρώτη φορά μετά από 19 συνεχόμενες νίκες και φέτος είναι επικεντρωμένοι σε ένα και μόνο στόχο, να επιστρέψουν στην κορυφή με την ανανεωμένη KTM 450 Rally.

Με τη διαδρομή να έχει ήδη δημοσιευτεί, οι προετοιμασίες συνεχίζονται ούτως ώστε να μπορέσουν οι αναβάτες να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των 4,800 χιλιομέτρων τα οποία χωρίζονται σε 12 ειδικές διαδρομές στη Μέση Ανατολή.

Η πρώτη από αυτές τις 12 απαιτητικές διαδρομές ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου το 2021 ενώ ο τερματισμός είναι στην παραλιακή πόλη Jeddah η οποία είναι δίπλα απο την ερυθρά θάλασσα.

Toby Price performs during Red Bull Dakar line-up in Dubai, United Arab Emirates on November 21, 2020

 

Ο Αυστραλός Toby Price δεν έχασε καθόλου χρόνο στο Dakar καθώς ήδη μετρά δυο νίκες και τρείς τρίτες θέσεις συμπεριλαμβανομένου και της εκπληκτικής νίκης το 2019 όπου κέρδισε έχοντας σπασμένο κόκκαλο στο χέρι στο περισσότερο διάστημα του αγώνα. «Τα σημεία που περάσαμε διαμέσου της Σαουδικής Αραβίας πέρυσι κυριολεκτικά με έκαναν να νομίζω ότι δεν ήμουν στη γη καθώς υπήρχαν βουνά με κόκκινους βράχους που σου έδιναν την αίσθηση ότι είσαι στον Άρη. Περίμενα πολλούς αμμόλοφους όμως κατά την πρώτη βδομάδα περάσαμε από πολύ σκληρούς και πετρώδεις δρόμους,» είπε ο 33χρονος Price.

Ο Βρετανός Sam Sunderland έκανε πολύ καλή αρχή το 2020 όμως μια πτώση στην πέμπτη διαδρομή εξανέμισε κάθε ελπίδα για να προσθέσει ακόμα μια νίκη στο παλμαρές του μετά από αυτή το 2017.

Ο 31χρονος εξήγησε, «Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου συμμετοχής στο Dakar της Σαουδικής Αραβίας έμεινα έκπληκτος από έδαφος και το όλο σκηνικό από όπου περάσαμε. Δεν είχα συνειδητοποιήσει προηγουμένως ότι είχαν τόσο μεγάλη διαφορά στο έδαφος. Μόλις γευτείς τη χαρά της νίκης τότε ο μοναδικός σου στόχος είναι να το επαναλάβεις. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν το Dakar. Ας κερδίσει ο καλύτερος.»

Ο νικητής του 2018 και Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 στο FIMCross-Country Matthias Walkner, θέλει να δει ξανά τη σημαία της Αυστρίας να κυματίζει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο 34χρονος είπε σχετικά, «Εργάζομαι με μοναδικό στόχο να φέρουμε την ΚΤΜ ξανά στην πρώτη θέση στο Dakar. Όταν αστέρες όπως ο Marc Coma σταμάτησαν, για τη γενιά μου είναι δύσκολο να αναπληρώσουμε αυτό το κενό. Η Honda έκανε σπουδαία δουλειά στο τελευταίο Dakar και ο Ricky Brabec άξιζε τη νίκη. Όσο πλησιάζει ο αγώνας ενθουσιάζομαι όλο και πιο πολύ.»

Μαζί με τους προαναφερθέντες θα συμμετάσχει επίσης με την Red Bull KTM ο πρωτάρης Daniel Sunders, ο οποίος είναι απόφοιτος από το KTM Factory Racing Junior Rally Programme.