Το νέο Audi RS3 έρχεται το 2021

Η απόλυτη έκδοση επιδόσεων του νεόυ Audi A3 θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά που μας έρχεται και θα ξεκινήσει η παραγωγή του στο ίδιο έτος.

Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει μια «κόντρα» στα (πάρα πολύ) γρήγορα χάτσμπακ. Η Mercedes-AMG έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με την Audi Sport και η A45 AMG, με το RS3, βρίσκονται στα μαχαίρια. Η κόντρα ξεκίνησε από τους 367 ίππους, που στη συνέχεια έγιναν 381 από τη Mercedes-AMG. Η Audi Sport δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητη την κίνηση αυτή και παρουσίασε το επόμενο RS3 με 400 ίππους, ενώ η Mercedes έκανε το δικό της βήμα αργότερα με την A45 S που οριοθετεί την κατηγορία πλέον στους 421 ίππους.

 Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το ισχυρότερο μικρομεσαίο χάτσμπακ που έχουμε δει ποτέ. Όπως πολύ σωστά σκέφτηκαν οι περισσότεροι όμως, σύντομα θα έρθει το νέο Audi RS3 Sportback να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το νέο μοντέλο περιμένουμε ότι θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβρη του 2021 και θα ξεκινήσει να παράγεται αμέσως μετά. Ακόμη δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο, οι πρώτες φήμες όμως, λένε ότι το μοτέρ θα αποδίδει περίπου 450 ίππους. Η Audi, σε αντίθεση με τη Mercedes που χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, έχει στη φαρέτρα της τον δοκιμασμένο πεντακύλινδρο 2.5 TFSI.

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη S-Tronic το οποίο με τη σειρά του θα δίνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αφού παραδοσιακά όλα τα Audi RS εφοδιάζονται με το σύστημα Quattro της εταιρείας. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που βγήκε στη δημοσιότητα για το RS3 είναι ότι χαμηλά, στα φώτα ημέρας LED, θα σχηματίζεται η καρό σημαία δίνοντας μια επιπλέον σπορ νότα στο εμπρός του τμήμα. Η σχετική φωτογραφία που αποκάλυψε τη συγκεκριμένη είδηση διέρρευσε στο διαδίκτυο και ακολουθεί ακριβώς από κάτω.

Πηγή:gazzetta.gr