RallyRACC – Rally de España – Μέρα 1η: Μπροστά ο Ogier

Δυνατά ξεκίνησε η πρώτη μέρα στο RallyRACC – Rally de España, με την πρώτη θέση να αλλάζει κάτοχο στις πρώτες οκτώ ειδικές συνολικά τρείς φορές. Τα GR Yaris έχουν την ταχύτητα και στην άσφαλτο και δίκαια προηγούνται στον αγώνα.

Ο Sebastien Ogier με το GR Yaris είναι αυτός που προηγήθηκε με το τέλος του πρώτου σκέλους, με τον Γάλλο να ψάχνει την πρώτη του νίκη στην υβριδική εποχή.

Στην τριπλή μάχη για την πρώτη θέση, ο Ogier ένοικε άνετα για να πιέσει και ήταν ταχύτερος ειδικότερα στο δεύτερο loop όπου κατάφερε να περάσει πρώτος ξανά στην πέμπτη ειδική και να ανοίξει ένα προβάδισμα 4.8 δευτερολέπτων.

Ο Kalle Rovanpera έδειξε ξανά ότι έχει την ταχύτητα στην άσφαλτο για να πρωταγωνιστήσει. Κέρδισε τις δυο πρώτες ειδικές διαδρομές και στο επαναληπτικό πέρασμα κέρδισε την έκτη και έβδομη ειδική ανεβαίνοντας δεύτερος στην γενική κατάταξη.

Από κει και πέρα ακολουθούν τα δυο Hyundai i20 N με τους Thierry Neuville και Ott Tanak. Ο Neuville στο πρώτο loop ήταν κοντά στα Toyota και κατάφερε ακόμα και να προηγηθεί. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως αφού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και βρέθηκε 12.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας.

Ο Tanak αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα το οποίο επιλύθηκε στην ανασυγκρότηση όμως και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει το 100% από το αυτοκίνητο όπως συνέβη σχεδόν σε όλους τους αγώνες φέτος και είναι τέταρτος 20 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Πέμπτος είναι ο Dani Sordo με το τρίτο i20 N, με τον Elfyn Evans (GRYaris) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Ταχύτερο Puma είναι αυτό του Craig Breen, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστικός, χάνοντας περισσότερο από ένα λεπτό σήμερα.

Takamoto Katsuta (GR Yaris), Adrien Fourmaux (Ford Puma) και GusGreensmith (Ford Puma) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Εφτά ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο και μεταξύ αυτών είναι και η μεγαλύτερη ευειδή του αγώνα, η El Montmell, μήκους 24.19 χιλιομέτρων.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Ogier 1hr 6min 7.9sec
2. Rovanperä +4.8sec
3. Neuville +12.5sec
4. Tänak +20.0sec
5. Sordo +50.9sec
6. Evans +1min 1.2sec