Rallye Monte Carlo – Shakedown: Ποιος άλλος; Ο Ogier

Η σεζόν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι 2023 ξεκίνησε με το shakedoen του Rallye Monte-Carlo σήμερα το πρωί και ταχύτερος όλων ήταν ο Sebastien Ogier.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν όπου θα τρέξει σε επιλεγμένους αγώνες με την ToyotaGAZOO Racing, σταμάτησε τα ρολόγια στην μήκους 2,29 χιλιομέτρων ειδική Sainte-Agnes τρία δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερα από τον ομόσταβλο του Kalle Rovanpera.

Ο Ogier ψάχνει την ένατη νίκη ρεκόρ στο Rallye Monte Carlo, η οποία αν έρθει θα είναι ή ένατη. Αυτό παραλίγο να πετύχαινε πέρυσι, όμως ένα σκασμένο ελαστικό επέτρεψε στον παλιό αντίπαλο του Sebastien Loeb να πάρει τη νίκη.

Ο Thierry Neuville ήταν τρίτος ταχύτερος  όντας ένα δέκατο πίσω από τον Rovanpera, με τους τρείς πρώτους να χωρίζονται απο μόλις 1.1 δευτερόλεπτα.

«Είναι δύσκολο να ξέρεις τι να περιμένεις εδώ, όπως πάντα», είπε ο Ogier. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται ότι δεν έχει τόσο χιόνι, αλλά παρόλα αυτά είναι δύσκολες συνθήκες και ήδη από σήμερα το πρωί είχε λίγο παγετό.

Δεν είναι ποτέ εύκολο ράλι, αλλά πάντα απολαμβάνω να είμαι εδώ. Φυσικά, δεν θα αγωνιστούμε σε ολόκληρη τη σεζόν, όμως η προετοιμασία και η συγκέντρωση για αυτό τον αγώνα είναι πάντα η ίδια».

Ο Neuville ήταν ο ταχύτερος στην εναρκτήρια διαδρομή με το I20 Ν Rally1 πριν ο Rovanpera σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα. Στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα τον ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Ogier.

Ο Elfyn Evans ολοκλήρωσε την διαδικασία τέταρτος και πέμπτος ολοκλήρωσε ο Dani Sordo. Τις επόμενες δυο θέσεις πήραν οι δυο οδηγοί της M-Sport Ford, Pierre Louis Loubet και Ott Tanak, με τον τελευταίο να αγωνίζεται για πρώτη φορά με Puma και την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσε ο Esapekka Lappi, ο οποίος θα αγωνίζεται φέτος με τα χρώματα της Hyundai.