Ο Όμιλος Πηλακούτα παρουσιάζει τη νέα γενιά του Nissan X-Trail

Η νέα γενιά του X-Trail βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Το εμβληματικό SUV έκανε την εμφάνιση του στην αγορά από το 2000 και έγινε ένα μοντέλο με κορυφαίες πωλήσεις παγκόσμια. Με την πάροδο των χρόνων, η Nissan συνέχισε να εξελίσσει το X-Trail, με την τελευταία, ολοκαίνουργια γενιά να διαθέτει τεχνολογίες αιχμής, ισχυρές επιδόσεις και ένα επίπεδο εξοπλισμού που προσφέρει μόνο ένα γνήσιο SUV. Το νέο μοντέλο διατηρεί τη φιλοσοφία του «σκληροτράχηλου» από το μοντέλο πρώτης γενιάς, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα. Το ηλεκτροκίνητο σύστημα e-POWER, που προσφέρει αίσθηση EV-drive χωρίς την ανάγκη φόρτισης και απεριόριστη αυτονομία, και η τεχνολογία ελέγχου της ηλεκτροκίνησης σε όλους τους τροχούς e-4ORCE ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία του. Ως αυθεντικό SUV που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, και προσφέρει άπλετες οδηγικές συγκινήσεις σε ένα ευρύ φάσμα μετακινήσεων.

Το εσωτερικό δίνει μια αίσθηση υψηλής αντοχής και κορυφαίας ποιότητας. Η οθόνη Advanced Drive Assist Display 12,3 ιντσών έχει δύο λειτουργίες προβολής ενώ το  σύστημα πλοήγησης NissanConnect στην κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης φωνής που επιτρέπει τη χρήση χρησιμοποιώντας  καθημερινό λεξιλόγιο και το Amazon Alexa. Επίσης, το μεγάλο head-up display των 10,8 ιντσών επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πληροφορίες στον ανεμοθώρακα.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο X-Trail διατίθεται τόσο με τον χωρητικότητας 1,5 λίτρου υπερτροφοδοτούμενο Mild Hybrid κινητήρα απόδοσης 163 ίππων 300 Nm ροπής όσο και με τον υβριδικής διάταξης «e-Power». Αυτή είναι και η πρώτη φορά στην ως τώρα εμπορική πορεία του που το μοντέλο διατίθεται και ως υβριδικό. Σε αυτή την έκδοση διατίθεται τόσο σε δικίνητη εκδοχή, η οποία αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 204 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 330 Nm, όπως και στην τετρακίνητη, με το σύστημα που η Nissan ονομάζει «e-4ORCE». Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς φτάνει τους 214 ίππους ενώ η μέγιστη ροπή είναι 330 Nm εμπρός και 195 Nm πίσω.

Παράλληλα, οι μπαταρίες λιθίου ιόντων που διαθέτει το σύστημα έχουν χωρητικότητα 1,8 kWh. Το AWD X-Trail είναι εξοπλισμένο με το e-4ORCE, το οποίο ενσωματώνει τις τεχνολογίες ηλεκτρικής πρόωσης και ελέγχου AWD της Nissan με την τεχνολογία chassis-control, για ένα τεράστιο “άλμα” στην επιτάχυνση, στις στροφές και στην πέδηση. Το e-4ORCE αυξάνει την οδηγική απόδοση και την αυτοπεποίθηση σε μια μεγάλη ποικιλία οδοστρωμάτων, παρέχοντας παράλληλα μια εξαιρετικά άνετη εμπειρία,  εν κινήσει,  για όλους τους επιβάτες.

Το ολοκαίνουργιο X-Trail διαθέτει μια μεγάλη γκάμα τεχνολογιών ασφαλείας όπως το Nissan Safety Assist 360 χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και σόναρ για να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον του οχήματος, υπηρεσία κλήσεων SOS, προσαρμοζόμενο σύστημα προβολέων LED, το Navi-link που έχει προστεθεί στο ProPILOT και πολλά άλλα. Μαζί και το e-Pedal Step που μειώνει την ανάγκη για πάτημα του πεντάλ του φρένου, προσφέροντας επιβράδυνση όταν σηκωθεί το πόδι από το πεντάλ γκαζιού.