Rallye Monte-Carlo 2019 – Μέρα 2η: Και τώρα οι δυο τους

Συναρπαστική σε εξέλιξη ήταν η δεύτερη μέρα στο Rallye Monte-Carlo, με την πρωτοπορία να αλλάζει συνολικά δυο φορές κάτοχο και τους οδηγούς να κάνουν λάθη και να έχουν ατυχίες κατά τη διάρκεια του σκέλους.


Ο Sebastien Ogier (Citroen C3) είναι ο οδηγός που προηγείται. Παρά το αρχικό ξάφνιασμα που είχε βλέποντας τον Neuville (Hyundai i20) να περνά πρώτος, εντούτοις κατάφερε να σταδιακά να επανακάμψει και να ανοίξει τη μεταξύ τους διαφορά μέχρι και τα 14 δευτερόλεπτα. Στην τελευταία ειδική της μέρας δεν είχε το απαιτούμενο κράτημα από τα ελαστικά του με αποτέλεσμα να παραμείνει μεν πρώτος, με διαφορά όμως μόλις στα δυο δευτερόλεπτα.


Ο Thierry Neuville βρήκε το ρυθμό του την Παρασκευή το πρωί και κατάφερε με το καλημέρα να πάρει κεφάλι στη γενική κατάταξη. Στη συνέχεια η απόδοση του είχε σκαμπανεβάσματα και σε συνδυασμό με ένα λάθος στην έκτη ειδική έχασε χρόνο. Κατάφερε να αντιδράσει, κέρδισε την τελευταία ειδική και μαζί με τον Ogier θα διεκδικήσουν τη νίκη.


Από κει και πέρα, η μάχη για την τρίτη θέση εξελίχθηκε σε Ρωσική ρουλέτα. Αρχικά ο Tanak (Toyota Yaris) ήταν τρίτος όμως, ένα σκασμένο ελαστικό τον έριξε πίσω. Ακολούθως ο Sebastien Loeb (Hyundai i20), ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις κερδίζοντας μάλιστα και δυο ειδικές, πέρασε τρίτος όμως η λάθος επιλογή ελαστικών στην τελευταία διαδρομή τον ανάγκασε να χάσει χρόνο και θέσεις.


Τελικά αυτός που προς το παρόν είναι στην τρίτος είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος είναι σε μια τριπλή μάχη μαζί με τον τέταρτο Latvala (Toyota Yaris) και πέμπτο Loeb. Ο Latvala μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός οδηγός της Toyota που δεν αντιμετώπισε προβλήματα όμως δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους παρά το γεγονός ότι κέρδισε και μια ειδική. Στην 6η θέση ανέβηκε ο Elfyn Evans, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει τον 2ο χρόνο στην 7η ειδική διαδρομή. Στην 7η θέση τον ακολουθεί ο Ott Tanak, ο οποίος είχε κλατάρισμα στην 7η ειδική, και σταμάτησε να το αλλάξει, χάνοντας πάνω από 2 λεπτά.


Ο Kris Meeke έχασε σχεδόν 4 λεπτά στην 7η ειδική όταν έσπασε η ζάντα του Yaris WRC και ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να αλλάξει τον σπασμένο τροχό. Αυτή ήταν η τρίτη ζάντα που σπάει μέσα σε 2 ημέρες αγώνα. Στην τελευταία ειδική είχε και πρόβλημα με τον αποσβεστήρα, με την ζημιά να προκαλείται από τον σπασμένο τροχό.


Την δεκάδα συμπληρώνουν οι πρωτοπόροι του WRC2, Gus Greensmith με το Ford Fiesta R5 και Yoann Bonatto, με το Citroen C3 R5. Ο Esapekka Lappi έσπασε το εμπρός δεξιά ψαλίδι και ημιαξόνιο λίγο μετά το 17ο χιλιόμετρο της 6ης ειδικής, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα.


Αποτελέσματα 2ης Μέρας
1. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 1:37:17.3
2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2.0
3. Mikkelsen / Jaeger-Amland (Hyundai i20 WRC) +1:17.7
4. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:25.1
5. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +1:25.9
6. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +1:47.5
7. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +2:34.9
8. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +5:33.0