Rallye Monte Carlo 2018: Ο Βασιλιάς του Monte

Με νικητή τον Sebastian Ogier (Ford Fiesta) ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Monte Carlo. Αγωνιζόμενος στο σπίτι του, ο πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει για πέμπτη συνεχόμενη φορά τον αγώνα, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου.

Ο Ogier ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη από την πρώτη ειδική της σημερινής τελευταίας μέρας, καθώς την κέρδισε με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Tanak στα 45 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμα που είχε και χωρίς να πιέσει στο υπόλοιπο του αγώνα κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Πολύ καλή απόδοση είχε η ομάδα της Toyota στον αγώνα του Monte Carlo. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής είδε δυο απο τα τρία του αυτοκίνητα να τερματίζουν στην 2ηκαι 3η θέση. Τα όνειρα του Ott Tanak για νίκη έσβησαν από το πρωί, καθώς για ακόμα μια φορά δυσκολεύτηκε πολύ στις συνθήκες πάγου στο οδόστρωμα της 14ης ειδικής, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο από τον Ogier. Στις εναπόμεινες τρείς ειδικές οδήγησε ασφαλισμένα, εξασφαλίζοντας τους βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Τρίτος τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala μετά από σταθερή απόδοση που είχε στον αγώνα. Παράλληλα με την τρίτη θέση ο Latvala βαθμολογήθηκε μαζί με τον Tanak και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για την ομάδα της Toyota.

 

Τέταρτος τερμάτισε ο Kris Meeke (Citroen C3) ο οποίος είπε ευχαριστώ στο δώρο που του έκανε ο Esapekka Lappi. Ο τελευταίος είχε έξοδο στην τελευταία ειδική του αγώνα με αποτέλεσμα από τέταρτος να τερματίσει έβδομος γενικής. Πέραν από την τέταρτη θέση ο Meeke πήρε πέντε βαθμούς επιπλέον, καθώς ήταν ο οδηγός που κέρδισε την power stage.

Ο Thierry Neuvile (i20 Coupe), παρά το λάθος που έκανε την πρώτη μέρα χάνοντας τέσσερα λεπτά, εντούτοις συνέχισε να πιέζει, περνώντας σήμερα τους Bryan Bouffier (Ford Fiesta) και Elfyn Evans (Ford Fiesta) και σε συνδυασμό με την έξοδο του Lappi τερμάτισε πέμπτος.

Ο Elfyn Evans τερμάτισε έκτος, έβδομος όπως προαναφέραμε ο Esapekka Lappi και όγδοος ο Bryan Bouffier.

Στην κατηγορία WRC2 ο Jan Kopecky κέρδισε ίσως την πιο εύκολη νίκη στην καριέρα του μέχρι στιγμής. Από την αρχή ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος αποκτώντας τεράστιο πλεονέκτημα το οποίο διαχειρίστηκε πολύ καλά σήμερα ανεβάζοντας το Skoda Fabia R5 πρώτο στη ράμπα του τερματισμού. Ο Ghislain De Mivius με Peugeot τερμάτισε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Eddie Sciessere με Citroen.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η M-Sport Ford ισοβαθμεί με την Toyota Gazzo Racing στην πρώτη θέση με 33 βαθμούς. Τρίτη είναι η ομάδα της Citroen Total Abu Dhabi με 18 και τέταρτη η Hyundai Shell Mobis με 14 βαθμούς.

Ο επόμενος σταθμός είναι η χιονισμένη Σουηδία. Ο δεύτερος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και όπως είδαμε και στο Monte Carlo δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

.