Casey Stoner: Η Ducati του 2018 δεν έχει “αρνητικά”

Ο Casey Stoner δήλωσε ότι η μοτοσικλέτα MotoGP Ducati του 2018 δεν έχει αρνητικά, μετά τα δοκιμαστικά που έγιναν στη Sepang αυτή την εβδομάδα.

Ο Stoner, δύο φορές πρωταθλητής, έκανε τα περισσότερα περάσματα απο τους αναβάτες που συμμετείχαν στα τριήμερα ιδιωτικά δοκιμαστικά που προηγήθηκαν της έναρξης των επίσημων της Κυριακής.

Οι δοκιμαστές της Ducati Ducati Michele Pirro και Casey Stoner, είχαν προγραμματιστεί να οδηγήσουν την Τετάρτη και την Παρασκευή, αλλά οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν την Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο Stoner δοκίμασε πρώτος τη GP18, την μηχανή που οι  εργοστασιακοί οδηγοί Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso θα οδηγήσουν  φέτος.

Μιλώντας στο Motorsport.com, ο 32χρονος είπε ότι αισθάνεται ότι ο Ιταλός κατασκευαστής κατάφερε να μετριάσει τα πιο αδύναμα σημεία της μηχανής του 2017, την έλλειψη μέσης ταχύτητας και τη διαχείριση του κινητήρα.

“Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πλάνο μας, αλλά μπορέσαμε να επωφεληθούμε δύο ώρες την Τετάρτη και την Πέμπτη το απόγευμα”, δήλωσε ο Stoner.

“Το συμπέρασμά μου είναι ότι κάναμε κάποια βήματα προς τα εμπρός όσον αφορά το σασί και μερικές βελτιώσεις σχετικά με τον κινητήρα. Μέχρι στιγμής όλα είναι θετικά, δεν βρήκαμε κάτι αρνητικό.

“Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ενός μοτοσικλετιστή MotoGP, αλλά πρέπει να πω ότι προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Από εδώ και στο εξής, είναι θέμα μεγαλύτερης εμπειρίας και προόδου.

“Αγωνιώ να μάθω τι πιστεύουν οι Jorge και Dovi για τη νέα μοτοσικλέτα όταν θα την δοκιμάσουν. Η βελτίωση των πιο αδύναμων σημείων του παρελθόντος θα είναι ένα τεράστιο βήμα”.

Μετά από τις έντονες καιρικές συνθήκες που διατάραξαν το πρόγραμμα του Stoner την Τετάρτη, ο Αυστραλός είπε ότι η Sepang δεν είναι ο κατάλληλος χώρος δοκιμών πριν από την έναρξη της χρονιάς.

Η διαδρομή χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει μετά από βροχή από ό, τι είχε στο παρελθόν και παρά το γεγονός ότι έγιναν τροποποιήσεις τον Ιούλιο για να καταπολεμηθεί το θέμα, εντούτοις ο Stoner αισθάνεται ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια.

“Ένα από τα συμπεράσματα που βγάλαμε μετά τα δοκιμαστικά είναι ότι αυτές οι συνθήκες πίστας προκαλούν μεγάλη καθυστέρηση”, είπε. “Ο απαιτούμενος χρόνος για να στεγνώσει μετά τη βροχή είναι πάρα πολύς.

“Το έργο που επιτελέστηκε εδώ ήταν λιγότερο αποτελεσματικό. Τις προηγούμενες σεζόν ερχόμασταν στη Sepang για δοκιμές και αν έβρεχε, η διαδρομή στέγνωνε μέσα σε 20 λεπτά. Με αυτές τις συνθήκες δεν έχει νόημα να δοκιμάζουμε εδώ.