Rallye Deutschland: Τα Toyota Yaris WRC είναι έτοιμα να κυριαρχήσουν στους δρόμους της Γερμανίας

Τα Toyota Yaris WRC επιστρέφουν στην άσφαλτο για τον δέκατο γύρο του 2019 στη Γερμανία, όπου οι Ott Tänak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke θα αγωνιστούν στις απαιτητικές ειδικές του Rallye Deutschland (22-25 Αυγούστου). Μετά τη νίκη στο Ράλι Φινλανδίας, ο Tänak στοχεύει στην τρίτη νίκη στην Γερμανία καθώς επιδιώκει να αυξήσει περαιτέρω το προβάδισμα των 22 βαθμών στην βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών.

Το Rallye Deutschland διαθέτει τρεις ξεχωριστούς τύπους ειδικών: μέσα από τους αμπελώνες Mosel, τον τρομακτικό στρατιωτικό χώρο Baumholder με πολλές αλλαγές επιφάνειας, καθώς και γρήγορες και στενές ειδικές γύρω από το service park στη λίμνη Bostalsee, στην περιοχή Saarland. Ο καιρός είναι συχνά μεταβαλλόμενος, περιπλέκοντας περαιτέρω τις επιλογές των ελαστικών και τη ρύθμιση του αυτοκινήτου.

Φέτος ο αγώνας ξεκινάει την Πέμπτη από το service park, με την νυχτερινή ειδική να διοργανώνεται σε κοντινούς δρόμους μετά το shakedown νωρίτερα την ίδια μέρα. Η Παρασκευή είναι αμετάβλητη από την περσινή χρονιά, με δύο περάσματα από τις δύο ειδικές στους αμπελώνες και την πίστα Wadern-Weiskirchen κατά την επιστροφή στο Service park. Το Σάββατο η σχεδίαση είναι νέα. Ξεκινά από δύο επαναλαμβανόμενες πρωινές ειδικές, ακολουθούν δύο περάσματα από την Baumholder – και την 41,17 χιλιομέτρων Panzerplatte – οι οποίες χωρίζονται από επιπλέον 15 λεπτά ενδιάμεσο σέρβις. Δύο επαναλαμβανόμενα ειδικές πίσω στους αμπελώνες ολοκληρώνουν τον αγώνα την Κυριακή.

Δηλώσεις:

Tommi Mäkinen
“Το φανταστικό μας αποτέλεσμα στη Φινλανδία ήταν πραγματικά σημαντικό και για τα δύο πρωταθλήματα και όλοι ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στη Γερμανία. Ήμασταν ισχυροί εκεί πέρυσι και ο Ott κέρδισε τον αγώνα τις δύο τελευταίες χρονιές, οπότε αισθανόμαστε σίγουροι για τις πιθανότητές μας ως ομάδα για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι ένας αγώνας όπου υπάρχουν πολλά που μπορούν να βγάλουν έναν οδηγό εκτός, είτε πρόκειται για τους αμπελώνες είτε για τους δρόμους στην Baumholder, έτσι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητό μας και να είμαστε πολύ επικεντρωμένοι για να αποφύγουμε λάθη”.

Ott Tänak
“Η Γερμανία είναι προφανώς ένας αγώνας που μου αρέσει πολύ. Ο Martin και εγώ κερδίσαμε εκεί δύο χρόνια στη σειρά και ο στόχος μας φέτος είναι να πάμε στις τρεις νίκες. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Νομίζω ότι την περσινή χρονιά ήταν μία από τις πιο δύσκολες νίκες στην καριέρα μου, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δυνατός από την αρχή. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για έναν οδηγό να έχει τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους δρόμων σε ένα ράλι και να προσπαθήσει να είναι γρήγορος σε όλους τους και να μην κάνει λάθη. Γνωρίζουμε ότι ο καιρός είναι συχνά ένας μεγάλος παράγοντας, και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί.”

Jari-Matti Latvala
“Ήταν πολύ ωραίο που ανεβήκαμε στο βάθρο στη Φινλανδία, και αυτό σημαίνει ότι έχω μια πιο χαλαρή αίσθηση πηγαίνοντας στη Γερμανία. Πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση όταν είχαμε πρόβλημα την τελευταία μέρα και έπρεπε να αποσυρθούμε, οπότε ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε ισχυροί εκεί. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βλέπω τα τελευταία αποτελέσματα και ελπίζω ότι μπορούμε να αγωνιζόμαστε και πάλι για το βάθρο. Στον τελευταίο ασφάλτινο αγώνα στην Κορσική ήταν δύσκολο για μένα, αλλά δουλέψαμε πολύ πριν από τον αγώνα της Φινλανδίας: δουλέψαμε στα φρένα και τις στροφές και είχα καλή αίσθηση στο αυτοκίνητο.”

Kris Meeke
“Μετά από μια σειρά χωμάτινων αγώνων, ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ ξανά στην άσφαλτο. Είχα ένα εξαιρετικό συναίσθημα με το Yaris WRC μέχρι στιγμής στην άσφαλτο και ελπίζω ότι θα το βρούμε και πάλι στη Γερμανία. Είναι πάντα ένας πραγματικά απαιτητικός αγώνας εξαιτίας των τριών διαφορετικών τύπων εδάφους και επιπλέον ο καιρός συχνά αλλάζει από την μια ειδική στην άλλη. Αλλά είναι ένας αγώνας όπου ήμουν ανταγωνιστικός κατά το παρελθόν και πραγματικά ελπίζω ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα.”

Τι συνέβη πέρυσι;
Ο Ott Tänak και η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team μετά τον θρίαμβο στο Ράλι Φινλανδίας εξασφάλισαν την νίκη και στο Rallye Deutschland. Όπως και στη Φινλανδία, η ομάδα πέτυχε ένα διπλό αποτέλεσμα, με τον Esapekka Lappi να κατακτά την τρίτη θέση. Ο Jari-Matti Latvala ξεκίνησε την τελευταία ημέρα στην τρίτη θέση, αλλά χρειάστηκε να αποσυρθεί λόγω προβλήματος υδραυλικής αντλίας.