ERC-BARUM CZECH RALLY ZLÍN 2019: Τσέχικη Παντοκρατορία

Το φετινό ERC Barum Czech Rally Ziln εξελίχθηκε σε μονόλογο των Τσέχικων πληρωμάτων αφού ο συνήθης ύποπτος του αγώνα Jan Kopecký (ŠKODA Motorsport) κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί του φτάνοντας στις εννέα νίκες.

Η τσέχικη παντοκρατορία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης γενικής αλλά και πρώτης στην κατηγορία ERC Junior, η οποία χάρισε ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα στον νεαρό Filip Mareš, τον οποίο θα δούμε διαγωνιζόμενο στον διεθνή μας αγώνα εξαργυρώνοντας ένα από τα δύο του βραβεία από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Jan Kopecký (ŠKODA Motorsport) πήρε μια εύκολη νίκη στην πατρίδα του μετά που οι Alexey Lukyanuk (Junior Team) και Nikolay Gryazin (Sports Racing Technologies) αντιμετώπισαν προβλήματα (ο τελευταίος έκανε χρήση το δεύτερο από τα βραβεία του ως πρωταθλητής της περσινής χρονιάς στην κατηγορία ERC1 Junior).

Πίσω από τον πλέων πολυνίκη του Barum Czech Rally Zlín, οι Mares και Ingram αντάλλασσαν θέσεις σχεδόν σε κάθε ειδική, με τις διαφορές τους να είναι μόνο μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε ειδική.

Δυσαρεστημένος με την φύση της ειδικής Maják, ο Ingram έχασε τρία δευτερόλεπτα από τον Mareš και έπεσε στην δεύτερη θέση του ERC1 Junior, αν και είχε πάρει προβάδισμα με 0,6 δευτερόλεπτα απέναντι στον Τσέχο αντίπαλό του στην ειδική Pindula.

Αυτό οδήγησε την μάχη να κριθεί στην Kašava, τελευταία ειδική του αγώνα, επιτρέποντας στον Mareš να εξασφαλίσει το βραβείο των 100.000 ευρώ για να αγωνιστεί στους δύο τελευταίες αγώνες ERC της χρονιάς, σε Κύπρο και Ουγγαρία.

Ο Ingram μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα Junior ERC1, αλλά η τρίτη θέση του τον έβαλε ένα βαθμό μπροστά από τον Lukyanuk στη γενική κατάταξη ERC, ενώ ο Łukasz Habaj (Sports Racing Technologies) είναι άλλους εννέα πίσω μετά την αποχώρηση του με ζημιά στο rollcage.

Το ντεμπούτο του Simon Wagner στο ERC1 Junior ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο. Χρησιμοποίησε τις εμπειρίες και δεξιότητες που απέκτησε κατά την παρουσία του στο ERC3, για να κερδίσει μια θέση στο βάθρο για την κατηγορία του αλλά και την έκτη θέση γενικής στο ντεμπούτο του στο ERC με ένα αυτοκίνητο R5.

Ο οδηγός του νέου ŠKODA Fabia R5 Evo, Wagner, ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε στο στομάχι του το Σάββατο για να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στον τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου στην κατηγορία ERC1 Junior αφού ο Nikolay Gryazin αναγκάστηκε να αποχωρίσει μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα.

Ο Jaromír Tarabus (Agrorodeo) ολοκλήρωσε στην 7η θέση γενικής ενώ ο όγδοος Vojtěch Štajf, της ACCR Czech Rally Team, τέθηκε εκτός αγώνα μετά από ατύχημα στην τελευταία ειδική δίνοντας το δικαίωμα στον Tomáš Pospíšilík (BTH Import Stal Rally Team) να ανεβεί αυτός στην 8η θέση.

Ο Pospíšilík, ένας από τους πρώτους διαγωνιζόμενους στο ERC Junior το 2014, εξασφάλισε την τέταρτη θέση στο ERC1 Junior στο ντεμπούτο του στην κατηγορία του και παρά το γεγονός ότι είχε απώλεια του ενός λεπτού με ένα σκασμένο ελαστικό στην Maják, εντούτοις αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στον να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Ο Martin Březík (Samohýl ŠKODA) κέρδισε την ένατη θέση γενικής μετά την αποχώρηση του Martin Vlček (Hyundai Kowax Racing) κοντά στο τέλος της τελευταίας ειδικής.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, συνεχίζεται με τον διεθνή μας αγώνα 27-29 Σεπτεμβρίου, με τρείς διεκδικητές του πρωταθλήματος να δηλώνουν παρών σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων. Αναμφίβολα ο αγώνας έχει καθοριστική σημασία στην έκβαση του φετινού πρωταθλήματος αφού είναι ο προτελευταίος του προγράμματος.

results-2