Rally Turkey 2019 – Shakedown: Ο Meeke πέτυχε τον καλύτερο χρόνο

Ο Kris Meeke ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο σημερινό shakedown του αγώνα στην Τουρκία.
Ο οδηγός στης TOYOTA GAZOO Racing, στην πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα με βάση τον Μαρμαρά ήταν ταχύτερος στη μήκους 4.70km και γεμάτη πέτρες ειδική της Asparan με το Yaris WRC κατά ένα δευτερόλεπτο από τον δεύτερο Andreas Mikkelsen.

Ο ομόσταυλος του Νορβηγού, Thierry Neuville, με το δεύτερο Hyundai i20 ήταν 0.2 δευτερόλεπτα πιο αργός και στην τρίτη θέση. Οι κορυφαίοι οδηγοί πραγματοποίησαν από τρία περάσματα σε θερμοκρασίες που δεν ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς.

«Γνωρίζαμε ότι σε ορισμένα σημεία της διαδρομής το οδόστρωμα χαλούσε γρήγορα και ήταν αρκετά σκληρό προς τον τερματισμό. Κάναμε μόνο τρία περάσματα καθώς θέλαμε να διατηρήσιμε ακέραια τα αυτοκίνητα και στην καλύτερη κατάσταση. Ήταν σκληρό και γνωρίζουμε ότι και ο αγώνας έτσι θα είναι», ανέφερε ο Meeke.

«Ελπίζω ότι η σκόνη δε θα μας δημιουργήσει πρόβλημα το πρωί που θα ξεκινήσουμε καθώς θα έχουμε καθαρή γραμμή και τουλάχιστο θα μπορούμε να βλέπουμε τις πέτρες. Αναμένετε να είναι η σκληρότερη πρόκληση τη φετινή χρονιά, τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για εμάς, ειδικότερα σε αυτές τις ψηλές θερμοκρασίες».

Ο Teemu Suninen επέλξε τη σκληρότερη γόμα της Michelin για το Ford Fiesta και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα. Ο Meeke ήταν ταχύτερος στο δεύτερο πέρασμα κατά τέσσερα δευτερόλεπτα, και σημείωσε τον ίδιο χρόνο στο τρίτο πέρασμα.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tanak ολοκλήρωσε τέταρτος, με τον Suninen να σημειώνει τελικά τον πέμπτο χρόνο, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα με τον Citroen C3. Σκασμένο πίσω ελαστικό είχε ο Esapekka Lappi στο πρώτο πέρασμα, ενώ ο Pontus Tidemand επέστρεψε στο σέρβις ούτως ώστε να επιδιορθώσει το πρόβλημα ενδοεπικοινωνίας που είχε.

Αποτελέσματα Shakedown
1. Kris Meeke Toyota Yaris 3min 25.3sec
2. Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +1.0sec
3. Thierry Neuville Hyundai i20 +1.2sec
4. Ott Tänak Toyota Yaris +1.4sec
5. Teemu Suninen Ford Fiesta +2.2sec
6. Sébastien Ogier Citroën C3 +3.0sec
7. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +3.2sec
8. Esapekka Lappi Citroën C3 +3.5sec
9. Dani Sordo Hyundai i20 +4.0sec
10. Pontus Tidemand Ford Fiesta +5.6sec