Ο Kopecky θέλει τη δεύτερη νίκη στην κατηγορία PRO2

Ο Jan Kopecky έχει στόχο την δεύτερη νίκη στην κατηγορία WRC 2 PRO στον αγώνα της Τουρκίας αύτη την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και ομόσταυλο του Kale Rovanpera.

Ο Kopecký πέρασε τον Φινλανδό κατακτώντας το μάξιμουμ των βαθμών στη Γερμανία τον περασμένο μήνα έχοντας την εμπειρία υπέρ του, καθώς κέρδισε τον αγώνα στην κατηγορία του πριν 12 μήνες.

“Σε μερικές ειδικές, ήταν θέμα επιβίωσης και να καταφέρεις να φέρεις το αυτοκίνητο γερό πίσω στον τερματισμό. Αλλά έχω καλές αναμνήσεις κοιτώντας τον περσινό αγώνα. Με τη νίκη στην κατηγορία, έκανα το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή 2018 WRC 2 “, δήλωσε ο οδηγός του Skoda Fabia R5.

Ο Rovanperä έχει ένα επιβλητικό προβάδισμα 41 βαθμών μετά από τέσσερις νίκες στην κατηγορία, δύο δεύτερες και μια τρίτη, αλλά δεν έχει τις γνώσεις και εμπειρίες από τις εξαντλητικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσει στον αγώνα της Τουρκίας στον ίδιο βαθμό που τις έχει ο Τσέχος ομόσταυλος του.

“Έχω μεγάλο σεβασμό προς της σκληρές χωμάτινες ειδικές της Τουρκίας, τις οποίες γνωρίζω μέχρι στιγμής μόνο από τα βίντεο. Φαίνεται ότι πρόκειται για την αποφυγή κλαταρίσματος ελαστικού. Φυσικά, θα ήθελα να κερδίσω, αλλά ξέρω ότι ο Jan και ο Pavel (συνοδηγός Dresler) θα πουλήσουν το τομάρι τους πολύ ακριβά “, δήλωσε ο Rovanpera.

Ο Gus Greensmith, τρίτος στην συγκεκριμένη κατηγορία, επιστρέφει μετά από δύο αγώνες με ένα Ford Fiesta World Rally Car στη θέση του απόντος Elfyn Evans. Ο Βρετανός θα είναι στο τιμόνι του νέου Fiesta R5 για πρώτη φορά.

Ο Kajetan Kajetanowicz έχει μια χρυσή ευκαιρία να πλησιάσει τους πρωτοπόρους στην κατηγορία WRC 2. Ο Πολωνός βρίσκεται πέμπτος, 25 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Nikolay Gryazin, αλλά και με τους τέσσερις προπορευόμενους οδηγούς να απουσιάζουν από την Τουρκία, ο Kajetanowicz θα μπορεί να πάρει την πρωτοπορία με μια νίκη. Για βελτιώσει τις πιθανότητες του να το πετύχει, έχει αλλάξει από το Volkswagen Polo σε ένα Fabia.

“Μετά το Rallye Deutschland αναλύσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα το είδος του αυτοκινήτου που θα οδηγούσαμε και αποφασίσαμε το Skoda Fabia R5. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Αυτό το αυτοκίνητο είναι φτασμένο αλλά και πολύ πιο ανθεκτικό “, εξήγησε ο τρείς φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Ένας άλλος που ελπίζει να επωφεληθεί από τις απουσίες είναι ο Fabio Andolfi, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του για πρώτη φορά τον νέο του συνοδηγό Emanuele Inglesi. Ο μόνιμος συνοδηγός του Simone Scattolin έσπασε τη λεκάνη του σε τρία μέρη σε ένα ατύχημα στη Γερμανία και έχει παραμείνει στο νοσοκομείο στην Ιταλία.

Ο Henning Solberg και ο Marco Bulacia θα πρέπει επίσης να θεωρούνται από τις δυνατές συμμετοχές, αλλά θα έχουν αντιμετωπίσουν μια ισχυρή τουρκική ομάδα που απαρτίζεται από τους Burak Çukurova, Murat Bostanci, Deniz Fahri, Bugra Banaz και Bora Manyera.