Rally Sweden – Shakedown: Ο Lappi ταχύτερος στην πρώτη φετινή εμφάνιση

Ξεκινώντας τον πρώτο αγώνα του προγράμματός του για το 2024 με το χιονισμένο φόντο της βορειοανατολικής Σουηδίας, ο Lappi έθεσε το χρόνο αναφοράς στα 2 λεπτά 45,9 δευτερόλεπτα, 0,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Adrien Fourmaux της M-Sport Ford.

Ο Lappi πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία διαδρομή του στην ειδική των 5,42 χιλιομέτρων, ενώ ο Ott Tänak, επίσης με Hyundai i20 Rally1, ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα, 0,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fourmaux.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 Kalle Rovanperä που τρέχει για πρώτη φορά φέτος αφού δεν αγωνίστηκε στο Rallye Monte-Carlo τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε τη διαδικασία γράφοντας τον κορυφαίο χρόνο. Ο χρόνος του από στο δεύτερο πέρασμα ήταν ακόμα αρκετά καλός και χωρίς να κάνει τρίτο πέρασμα πήρε την τέταρτη θέση.

«Είναι ωραίο που επιστρέφω», παραδέχτηκε ο 23χρονος. «Δεν ήταν μεγάλο διάλειμμα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα. Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα είναι με το μέρος μας, ώστε να απολαύσουμε το ράλι και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Βέλγος Thierry Neuville, ο οποίος θα ξεκινά τις ειδικές της Παρασκευή από την πρώτη θέση αφού είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα με το τρίτο Hyundai, παρόλο που επέλεξε μόνο δύο περάσματα. Μετά το shakedown ου πρωινού της Πέμπτης.

Η δράση ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης με την υπερειδική στο Umeå Sprint – μια αγαπημένη ειδική των θεατών που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης που διοργανώνει το Ράλι Σουηδίας.