Nicosia Rally 2024: Με 20 Συμμετοχές

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι 2024 του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου παίρνει εκκίνηση το προσεχές Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου με το Nicosia Rally.

Ο διήμερος αγώνας απαρτίζετε από οκτώ ειδικές διαδρομές, οι οποίες θα διεξαχθούν στην ημιορεινή περιοχή νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και είναι μήκους 90,06 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

 

Δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο με εναρκτήρια τον Δορυφορικό στις 11:43. Πριν από αυτή, τα πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση από το Press Cafe στον Στρόβολο στις 11 το πρωί ενώ μετά τον Δορυφορικό ακολουθεί η ειδική Λεύκαρα με ώρα έναρξης 12:21.

Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι δυο προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν στις 14:44 και 15:22 αντίστοιχα.

Την Κυριακή σειρά παίρνουν οι ειδικές διαδρομές Κοτσιάτης (9:58) και Λυθροδόντας (10:36), με την επανάληψη τους να είναι στις 12:54 και 13:32 αντίστοιχα. Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράση ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο Press Café στις 15:30.

 

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος συμμετοχή δήλωσαν 20 πληρώματα με τους περσινούς πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμο Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου να εκκινούν με το νούμερο ένα στις πόρτες του VW POLO GTI R5 και να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Οι Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου (Hyundai i20 R5) και Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3 R5), είναι ακόμα δυο πληρώματα που αναμένετε να δώσουν τη μάχη για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το θετικό ξεκίνημα στην RC2 θα επιδιώξουν οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής με το Mitsubishi Lancer Evo X και αντίπαλοι τους στην ίδια κατηγορία είναι οι Μιχάλης Ποσείδιας/Σάββας Λαός (Mitsubishi Lancer Evo X), Γιάγκος Γιάγκου/Παναγιώτης Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ) και Χρήστος Κοκίας/Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος (Mitsubishi Lancer Evo ΙX).

Στην RCS 2 τους βαθμούς της νίκης θα διεκδικήσουν οι Πέτρος Λαός/Μιχάλης Στυλιανού και Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Χριστάκης Ππάης, αμφότεροι με (Mitsubishi Lancer Evo VI.

Δυο πληρώματα περιλαμβάνει η κατηγορία RCL 4, τους Κάρλο-Μαρίνο Κακουράτο/Ελένιο Νικολάου (Toyota Yaris PROTO) και Φλώρο Στυλιανού/Άγγελο Μακρίδη (Mitsubishi Mirage PROTO).

Στην κατηγορία RC 4 θα τρέξουν οι Ζαχαρίας Μανώλη/Ανδρέας Χρυσοστόμου (Peugeot 208 R2) και οι Χρυσόστομος Παντελή/Θωμάς Θεοφάνους  (Peugeot 206) , μια μονομαχία που αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα,  ενώ ένα πλήρωμα επίσης θα τρέξει στην RC 5, οι Χρήστος Σκορδής/Πρόδρομος Χρυσάνθου με Ford Fiesta R1.

Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι η RCS 1 όπου οι Κωνσταντίνος και Στέλιος Ζάκου (Honda Civic) θα αναμετρηθούν με τους Νικόλα Κυριάκου/Γιώργο Ζουππουρή (Honda Civic EP3), Παναγιώτη Προδρόμου/Ανδρέα Νέστωρος (Honda Civic) και Μάριο και Σάββα Ζάκο (VW GOLF GTI).

Τέλος, δυο αρχάρια πληρώματα θα τρέξουν στον αγώνα, οι Δημήτρης Δεληγιάννης/Πέτρος Πίττας (Mitsubishi Lancer Evo III) και Μαρία Χατζηγεωργίου και Μαρία Παπανδρέου (Honda Civic), οι οποίες είναι επίσης το μοναδικό γυναικείο στον αγώνα.

START-LIST-dd14feb2024

Itinerary-Nicosia-Rally-2024-V4-13Feb2024