Rally Sweden 2019 – Μέρα 1η: Καλό ξεκίνημα για τον Neuville

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) έκανε καλό ξεκίνημα στον αγώνα της Σουηδίας καθώς στην υπερειδική το βράδι της Πέμπτης στο Karlstad έγραψε τον καλύτερο χρόνο.


Κέρδισε τον Sebastien Ogier (Citroen C3) στην ελικοειδής ποδηλατική πίστα της πόλης ο οποίος ήταν 0.8 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Ο Neuville ο οποίος ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο πρωινό shakedown έχει ανάμεικτες αναμνήσεις από τη μήκους 1.90km διαδρομή. Πριν από δυο χρόνια αποχώρησε και ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, ενώ πέρυσι απέφυγε τα λάθη και καταφέρνοντας να κερδίσει τον αγώνα.


«Γνωρίζουμε πως να χάνουμε σε αυτές τις ειδικές αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε πως να κερδίσουμε τον αγώνα,» ανέφερε ο Neuville. «Αυτό το Σαββατοκύριακο δε θα είναι εύκολο. Αύριο το πρωί ευελπιστώ ότι θα έχουμε καλές συνθήκες. Νοιώθω άνετα στο αυτοκίνητο και αυτό είναι σημαντικό.»


Ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο Hyundai i20 ήταν 0.3 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Ogier. Ο Νορβηγός κέρδισε τον Ott Tanak (Toyota Yaris) κατά 0.8 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) ο οποίος έγραψε ιστορία στο WRC καθώς είναι ο μοναδικός που μετρά 197 εκκινήσεις, ήταν πέμπτος καθώς στο δικό του πέρασμα από την υπερειδική κέρδισε τον συμπατριώτη του Teemu Suninen κατά 0.7 δέκατα του δευτερολέπτου.


«Υπήρχε λίγη πίεση καθώς έπρεπε να αποδώσουμε καλά και να ολοκληρώσουμε την ειδική χωρίς προβλήματα. Τώρα τέλειωσε, μπορώ να ηρεμίσω και να συγκεντρωθώ για την πραγματική δράση που ακολουθεί,» είπε ο Latvala.


Το τελευταίο ζευγάρι που έτρεξε στη διαδρομή ήταν οι θρύλοι του WRC Sebastien Loeb (Huindai i20) και Marcus Gronholm (Toyota Yaris). Ο τελευταίος ο οποίος κέρδισε αυτή την ενδιαφέρουσα μονομαχία όντας όγδοος γενικής και τρέχει στον αγαπημένο του αγώνα εννέα χρόνια μετά την τελευταία εκκίνηση που έκανε στο WRC.

Η συνέχεια είναι την Παρασκευή η οποία είναι και η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα. Εφτά ειδικές διαδρομές στο δάσος μήκους 137.41 αγωνιστικών χιλιομέτρων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, με τις έξι να λαμβάνουν χώρα στην Νορβηγία.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 1m34.9s
2 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +0.8s
3 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.1s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1.9s
5 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2.0s
6 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +2.7s
7 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +3.0s
8 Marcus Grönholm/Timo Rautiainen (Toyota Yaris WRC) +4.1s
9= Eerik Pietarinen/Juhana Raitanen (Skoda Fabia R5) +4.4s
9= Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +4.4s