34o East SafarI Rally 2019: Προσβάσεις

Η πολυαναμενόμενη έναρξη της χρονιάς για τους αγώνες ράλι πλησιάζει, η αρχή θα γίνει από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και το γνωστό East Safari Rally. Ο αγώνας προσελκύει πάντα το ενδιαφέρων διαγωνιζόμενων και θεατών καθώς είναι ο πιο γρήγορος του ημερολογίου.

Τεχνικά σημεία στις ειδικές εναλλάσσονται με σημεία όπου αναπτύσσονται πολύ ψηλές ταχύτητες και έτσι η ακρίβεια στις σημειώσεις των πληρωμάτων είναι πολύ σημαντική, ειδικά στις περιπτώσεις που πρέπει οι οδηγοί να φρενάρουν σωστά στο τέλος κάθε μεγάλης ευθείας.

Ο φετινός αγώνας είναι πανομοιότυπος με τον περσινό με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Αρχικά το πρόγραμμα περιλάμβανε 12 ειδικές διαδρομές όμως μετά τη μη αδειοδότηση για την ειδική Κάβο Γκρέκο οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την αφαιρέσουν από το πρόγραμμα. Έτσι το Σάββατο το οποίο περιλάμβανε τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, θα διεξαχθούν δύο επαναλαμβανόμενες, η ειδική Παραλιμνίτικα και η ειδική Αγία Θέκλα. Οι δυο αυτές ειδικές θα επαναληφθούν και το βράδι, μισή ώρα αργότερα από αυτήν που αναγράφετε στο επίσημο πρόγραμμα.

Itinerary

Provisional Starting List
SS1-SS3 Παραλιμνίτικα 14:55 / 18:05

Αυτή η ειδική χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια. Αποτελείται απο γρήγορες ευθείες οι οποίες εναλλάσσονται με στροφές και απαιτείται σωστό φρενάρισμα, καθώς με το παραμικρό λάθος υπάρχει το ενδεχόμενο για έξοδο, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Πρόσβαση 1

Από το χωριό Φρέναρος κατευθυνθείτε προς Λιοπέτρι. Μόλις βγείτε από το Φρέναρος στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο παρά τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Οδηγήστε ευθεία για 1.7km στο χωματόδρομο και θα βρεθείτε στην ειδική.

Πρόσβαση 2

Από τα φώτα τροχαίας του χωριού Λιοπέτρι μηδενίστε τον μηλίμετρο, κατευθυνθείτε προς το χωριό Αυγόρου και σε 2km στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο. Προχωρήστε για 1.1km και θα βρεθείτε στην ειδική.


SS2-SS4 Αγία Θέκλα 15:21 / 18:31

Η ειδική αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά επίσης πριν από τρία χρόνια και αποτελείτε από μεικτή επιφάνεια (χώμα-άσφαλτος) με πολύ γρήγορες ευθείες οι οποίες απαιτούν απότομα φρεναρίσματα και καλή είσοδο στις στροφές. Η εκκίνηση βρίσκετε μεταξύ των χωριών Σωτήρα και Λιοπέτρι.

Πρόσβαση
Βρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας με κατεύθυνση την Αγία Νάπα βγείτε από την έξοδο για το χωριό Σωτήρα. Οδηγήστε για 3.4km, στρίψτε αριστερά και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε ξανά αριστερά όπου θα βρεθείτε στην ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε δεξιά θεαματική φουρκέτα.


SS5-SS8 Χαλοσπιτιά 09:43 / 12:18
Το highlight του αγώνα. Η ειδική αυτή δεν χρειάζεται συστάσεις. Μαζί με την ειδική Αγία Θέκλα είναι οι μεγαλύτερες σε μήκος και τα αγωνιστικά αναπτύσσουν ταχύτητες πέραν των 200 χιλιομέτρων. Το συναρπαστικότερο σημείο είναι αναμφίβολα το hairpin στα 3/4 περίπου της διαδρομής.

Πρόσβαση 1
Από το κέντρο του χωριού Φρέναρος στρίψτε στην πινακίδα με κατεύθυνση το χωριό Βρυσούλλες. Οδηγήστε για 4km και στρίψτε αριστερά σε άσφαλτο στην πινακίδα Παναγία Ασπροβουνιώτισσα. Συνεχίστε ευθεία και θα βρεθείτε στο γνωστό hairpin.

Πρόσβαση 2
Από το κέντρο του χωριού Φρέναρος στρίψτε στην πινακίδα με κατεύθυνση το χωριό Βρυσούλλες. Προχωρήστε για 2.1km και ακολούθως στρίψτε αριστερά σε χωματόδρομο όπου σε 400m φτάνετε στην ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε μια εντυπωσιακή δεξιά στροφή.

SS6-SS9 Ammunision 10:16 / 12:51
Ακόμα μια γρήγορη ειδική η οποία κατά τα 3/4 είναι παράλληλη με την ακτογραμμή, με πανοραμικό πλάνο και θέα τη θάλασσα. Φέτος το σημείο εκκίνησης είναι μεταξύ των χωριών Ξυλοφάγου και Ορμήδειας και η ειδική είναι σε αντίθετη φορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο τερματισμός είναι παρά το εκκλησάκι της Παναγίας Ευαγγελίστριας όπου τις προηγούμενες χρονιές εκεί ήταν η εκκίνηση.

Πρόσβαση 1
Ευρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο από Αγία Νάπα προς Λάρνακα βγείτε από την έξοδο για Ορμήδεια. Περάστε πάνω από την αερογέφυρα και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε αριστερά και μετά αμέσως δεξιά παρά το γήπεδο ποδοσφαίρου Ορμήδειας. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε ξανά δεξιά και ακολούθως στο επόμενο τέρμα του δρόμου μηδενίστε το μιλίμετρο και στρίψτε αριστερά με κατεύθυνση τη Ξυλοφάγου. Προχωρήστε για 2.4km και ακολούθως στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο. Προχωρήστε ευθεία και θα βρεθείτε στην ειδική όπου μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά να στρίβουν σε δεξιά στροφή και μετά να περνούν κάτω από γέφυρα.

Πρόσβαση 2
Ευρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο από Αγία Νάπα προς Λάρνακα βγείτε από την έξοδο για Ορμήδεια. Περάστε πάνω από την αερογέφυρα και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε αριστερά και μετά αμέσως δεξιά παρά το γήπεδο Ορμήδειας. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε ξανά δεξιά και ακολούθως στο επόμενο τέρμα του δρόμου μηδενίστε το μιλίμετρο και στρίψτε αριστερά με κατεύθυνση τη Ξυλοφάγου. Προχωρήστε για 1.5km και ακολούθως στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο. Στο δίχαλο πηγαίνετε αριστερά και στο επόμενο δίχαλο πηγαίνετε ξανά αριστερά. Μετά από 200m θα βρεθείτε στην ειδική όπου μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε εντυπωσιακή αριστερή κατηφορική στροφή.


SS7-SS10 Αγία Βαρβάρα-Δασάκι 10:49 / 13:24
Τεχνική διαδρομή η οποία εναλλάσσετε με ευθείες μέσα από δέντρα. Το θεαματικότερο σημείο βρίσκετε περίπου στο 1.5km από την εκκίνηση. Μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε πολύ τεχνικό κομμάτι να περνούν από δυο στροφές.

Πρόσβαση
Περνάτε την έξοδο για Αγία Νάπα προς Παραλίμνι με κατεύθυνση τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας. Μετά από 1.7km και πριν από τον κυκλικό κόμβο βγείτε από την έξοδο και περπατήστε προς την ειδική.

Δώστε σημασία και ακούτε τους κριτές ασφαλείας. Μην στέκεστε σε επικίνδυνα σημεία γιατί ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει. Λόγο της φύσης των ειδικών διαδρομών, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα από απόσταση ασφαλείας χωρίς να κινδυνεύετε.

Καλή θέαση.

Itinerary

Provisional Starting List