Rally Sweden 2018 – Μέρα 2η: Η Hyundai προελαύνει

Μετά από αρκετά χρόνια οι συνθήκες στο ράλι Σουηδίας ήταν ιδανικές, καθώς στις ειδικές διαδρομές υπήρχε αρκετό χιόνι και πάγος, κάνοντας τα ελαστικά με καρφιά να αποδώσουν στο μάξιμουμ και να παρακολουθήσουμε μάχες με αρκετές αλλαγές στη γενική κατάταξη.

Η ομάδα της Hyundai, με το τέλος της δεύτερης μέρας είδε και τα τρία i20 Coupe WRC να ολοκληρώνουν στις τρείς πρώτες θέσεις γενικής. Ο Thierry Neuville είναι ο οδηγός που προηγείται, έχοντας κερδίσει την τρίτη ειδική του αγώνα. Ο Βέλγος άντεξε στην ασφυκτική πίεση από τον Andreas Mikkelsen και αύριο θα ξεκινήσει τη μέρα με πλεονέκτημα 4.9 δευτερολέπτων.

Ο Mikkelsen πίεσε πολύ τον ομοσταυλό του κερδίζοντας παράλληλα και την τέταρτη ειδική. Κατάφερε να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά μέχρι και το δευτερόλεπτο στην έκτη ειδική και αύριο ξεκινώντας δεύτερος στις θα έχει ελαφρύ πλεονέκτημα ,καθώς δεν θα χεριάζετε να καθαρίζει το δρόμο.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο τρίτος οδηγός της ομάδας Hayden Paddon. Ξεκίνησε τη μέρα από την όγδοη θέση και σταδιακά ανέβηκε μέχρι την τρίτη γενικής, έχοντας κερδίσει μάλιστα και δυο ειδικές.

Δυο ειδικές κέρδισε και ο Craig Breen (Citroen C3) και είναι ο πρώτος οδηγός της Γαλλικής ομάδας στον αγώνα. Είναι στην τέταρτη θέση μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον τρίτο Paddon και δείχνει ικανός για να τερματίσει ψηλά. Στην πέμπτη θέση είναι ακόμα ένα Citroen C3 με οδηγό τον Mads Ostberg. Ο Νορβηγός έδειχνε δυνατός κατά τη διάρκεια της μέρας και η διαφορά του από την τρίτη θέση είναι στο 1.1 δευτερόλεπτα. Αύριο ξεκινώντας από ιδανική θέση θα μπορέσει να πιέσει για μια θέση στο βάθρο.

Ο Teemu Sunninen είναι ο πρώτος οδηγός της M-Sport Ford στον αγώνα και βρίσκεται στην έκτη θέση. Ο Φιλανδός έδειξε να προσαρμόζετε στις συνθήκες του αγώνα έχοντας σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς εξελίσσονται τα δεδομένα για την ομάδα της Toyota. Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala και Ott Tanak βρίσκονται στην 7η, 8η και 9η θέση αντίστοιχα.. Θα μπορούσαν όλα να είναι διαφορετικά αν ο Esapekka Lappi από τη δεύτερη θέση που έτρεχε στην έκτη διαδρομή δεν έκανε λάθος. Έχασε μια διασταύρωση με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο χιόνι και να μπλοκάρει τους αεραγωγούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η ιπποδύναμη της μηχανής και να χάσει στο τέλος της ειδικής 36 δευτερόλεπτα και παράλληλα πέντε θέσεις.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Kris Meeke (Citroen C3) ενώ ο Sebastian Ogier είναι 11ος, πολύ μακριά από τις θέσεις του βάθρου. Ο Γάλλος ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές διαδρομές έχασε πάρα πολύ χρόνο καθώς ήταν αναγκασμένος να ‘’σκουπίζει’’ και το έργο του για το υπόλοιπο του αγώνα είναι πολύ δύσκολο.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta με Ford Fiesta R5 είναι ο οδηγός που προηγείται. Στις επόμενες δυο θέσεις τον ακολουθούν τα εργοστασιακά Skoda Fabia R5 των Pontus Tidemand και Ole Veiby.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο με οκτώ ειδικές διαδρομές και οι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των οδηγών αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.