Μεγαλύτερη και πιο άνετη η νέα BMW X4

Η νέα γενιά της BMW X4 παρουσιάστηκε ενόψει της έκθεσης της Γενεύης διατηρώντας τα σπορτίφ χαρακτηριστικά σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο άνετο πακέτο.

Δεν χρειάζεται δεύτερη ματιά στα ανανεωμένα χαρακτηριστικά της νέας BMW X4 που παρουσιάστηκε ενόψει της έκθεσης της Γενεύης, για να καταλάβει κανείς πως το κύριο ζητούμενο σε αυτή τη νέα γενιά, ήταν η αύξηση στους χώρους. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις στο σύνολο της κατασκευής και ακόμη και στο μεταξόνιο είναι ενδεικτικές για το τι ήθελαν οι Βαυαροί, αλλά και για το τι κατάφεραν.

Αυτό καθώς η αύξηση των 7,5 εκ. στο μήκος και των 4 εκ. στο πλάτος, έχουν συνδυαστεί με ένα μικρότερης έκτασης χαμήλωμα του αυτοκινήτου και αεροδυναμικές επιλογές που φέρνουν έναν σπουδαίο αεροδυναμικό συντελεστή, όπως είναι το 0,30 Cd. Για τους επιβάτες οι τεχνικοί της BMW χρειάστηκαν σχεδόν 5 περισσότερα εκ. στο μεταξόνιο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο για να μπορέσουν να προσδώσουν τα χαρακτηριστικά της άνεσης που επιθυμούσαν.

Στα στοιχεία εμφάνισης που έχουν διαφοροποιηθεί είναι τα φωτιστικά σώματα και οι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος, ενώ στο πίσω ο προφυλακτήρας και επίσης τα πίσω φώτα. Οι διαφορές δεν φαίνονται ιδιαίτερα στην εμφάνιση, ιδίως από τη στιγμή που μιλάμε για μια σιλουέτα που νομίζεις πως θα σε μαγνητίζει εις τους αιώνες των αιώνων, έτσι το κυρίως πιάτο είναι μάλλον το εσωτερικό, όπου η τεχνολογία προσφέρεται απλόχερα.

Η BMW θέλει να ανακτήσει την κορυφή στα premium αυτοκίνητα και η BMW X4 είναι σίγουρα ένα τέτοιο, ωστόσο τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έρχονται μόνο προαιρετικά, όπως ο προπομπός της αυτονομίας που είναι το αυτόματο φρενάρισμα προς αποφυγή της πρόσκρουσης. Κατά τα άλλα το σύστημα ψυχαγωγίας είναι το καλύτερο από όσα έχει να προσφέρει η BMW με την οθόνη των 10 ιντσών και η ηλιοροφή συμβάλει στην καλύτερη ατμόσφαιρα στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

Η BMW X4 η οποία θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα μέχρι το καλοκαίρι, θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο κινητήρα των 184 ίππων στην έκδοση xDrive20i και των 252 ίππων στην έκδοση xDrive30i. Ο τρίλιτρος εξακύλινδρος με τους 355 ίππους θα κινεί την Μ40i. Στο πετρέλαιο υπάρχουν τρεις εκδόσεις, οι xDrive20d, xDrive25d και xDrive30d με 190, 231 και 265 ίππους ανστιστοίχως. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με τετρακίνηση και με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.