Rally RACC – Rally de España – Shakedown: Ο Ogier έδωσε το ρυθμό

Ο διεκδικητής του τίτλου Sebastien Ogier έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο καθώς ήταν ο ταχύτερος στο σημερινό shakedown του RallyRACC – Rally de España, προτελευταίου αγώνα της φετινής σεζόν.

Ο Ogeir αν καταφέρει να πάρει εφτά βαθμούς περισσότερους από τον EllynEvans στις πολύ γρήγορες ασφάλτινες ειδικές της Ισπανίας τότε θα κερδίσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο οδηγών. Ο Γάλλος στην μήκους 4.31km διαδρομή Coll de la Texera έδωσε το ρυθμό δείχνοντας αποφασισμένος για τον τίτλο.

Σταμάτησε τα ρολόγια με δύο δέκατα διαφορά από τον ομόσταυλό του και συνδιεκδικητή του τίτλου Elfyn Evans, ενώ ο νικητής του αγώνα πριν από δυο χρόνια, Thierry Neuville ήταν τρίτος δυο δέκατα πιο αργός από τον Evans.

Ο Ogeir κέρδισε τρεις φορές τον αγώνα στην Ισπανία και μετά το ατυχή αποτέλεσμα στην Φινλανδία νωρίτερα αυτό το μήνα, σήμερα έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του.

«Είμαι εδώ για να κερδίσω τον αγώνα και έτσι πρέπει να επιτεθώ», ανέφερε χαμογελαστός ο Ogier. «Δεν ήρθα εδώ για να τερματίσω δεύτερος. Είναι πάντα καλό να είσαι ο ταχύτερος στο shakedown. Παρόλο που δεν μετρά για τον αγώνα, εντούτοις ένοιωσα πολύ καλά με το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι.»

Ο Ogier ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα κατά ένα δέκατο από τον Dani Sordo. Ωστόσο συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στα επόμενα δυο περάσματα ήταν κα πάλι ο ταχύτερος με τους Neuville και Evans να τερματίζουν πίσω του αντίστοιχα.

Ο Sordo τελικά τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Ott Tanak και τον Kalle Rovanpera.

Αποτελέσματα Shakedown

1. Sébastien OGIER Toyota Yaris 2min 33.6sec
2. Elfyn EVANS Toyota Yaris +0.2sec
3. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 +0.4sec
4. Dani SORDO Hyundai i20 +0.6sec
5. Ott TÄNAK Hyundai i20 +0.8sec
6 Kalle ROVANPERÄ Toyota Yaris +1.2sec
7. Adrien FOURMAUX Ford Fiesta +1.3sec
8. Gus GREENSMITH Ford Fiesta +1.4sec
9. Takamoto KATSUTA Toyota Yaris +1.5sec
10. Nil SOLANS Hyundai i20 +2.5sec