LAOS TRIAL RALLYSPRINT 2021: Αγώνας εις μνήμη του Παντελή Ποιητή με 43 συμμετοχές

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας διοργανώνει το LAOS TRIAL RALLYSPRINT. Μπορεί ο αγώνας να μην προσμετρά σε κάποιο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου εντούτοις όμως προσέλκυσε 44 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Το LAOS TRIAL RALLYSPRINT παραδοσιακά τα τεελυταία χρόνια είναι εις μνήμη του Γιώργου Λαού όπου φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που “έφυγε” ένας άνθρωπος ο οποίος έδωσε πολλά στους αγώνες ράλλυ και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ο φετινός αγώνας είναι επίσης εις μνήμη του Παντελή Ποιητή ο οποίος προ μηνών αποδήμησε εις Κύριον. Ο Παντελής Ποιητής ξεχώριζε για το ήθος και την καλοσύνη του και ήταν επίσης αγαπητός μεταξύ των συναθλητών του. Ο Παντελής Ποιητής ήταν μέλος του Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας και έτρεχε με το γνωστό VW GOLF GTI MKI, τόσο σε αγώνες ταχύτητας όσο και σε αγώνες ράλλυ..

Οι διοργανωτές επέλεξαν για τον αγώνα την γνωστή διαδρομή SMARTWAY MOTORS Αθηένου, μήκους 9.91km. Όπως συμβαίνει με όλους τους αγώνες Trial, τα πληρώματα θα διέλθουν τρείς φορές με το σύνολο των χιλιομέτρων να είναι 29.73. Το πρώτο πέρασμα είναι στις 10:18, το δεύτερο στις 12:06 και το τρίτο στις 13:54. Νικητής αναδεικνύετε αυτός που θα αθροίσει τον καλύτερο χρόνο.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 από το κέντρο της Αθηένου και πιο συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, με τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά να δίνει την εκκίνηση του αγώνα. Ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο με το πέρας των τριών περασμάτων γύρω στις 14:30.

Ο χώρος ανασυγκρότησης να βρίσκετε στο χώρο στάθμευσης του εστιατορίου ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ.

Οι 44 συμμετοχές προϊδεάζουν για σπουδαίο θέαμα καθώς δεν θα υπάρχει το βαθμολογικό άγχος, γεγονός που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν ελεύθερα.

Έμπειροι οδηγοί και συνοδηγοί μαζί με νέους και αρχάριους οδηγούς και συνοδηγούς συνθέτουν μία άκρως ανταγωνιστική λίστα συμμετοχών.

 

Το αυτοκίνητο πλοηγό θα οδηγήσει ο υιός του αείμνηστου παντελή Ποιητή, Κυριάκος και συνοδηγός του θα είναι ο Ανδρέας Παναγιώτου. Με το νούμερο 1 στις πόρτες του Mitsubishi LancerEVO VI θα ξεκινήσει το μεικτό πλήρωμα Πέτρος και Σωτήρης Λαός.

Ο PETROLINA RACING TEAM Χρίστος Δημοσθένους με το SkodaFabia εκκινά δεύτερος με συνοδηγό τον αδελφό του Παντελή Ποιητή, Ανδρέα, με τους Κώστα Ζήνωνος και Φάνο Χριστοφή να ξεκινούν τρίτοι με το Citroen DS3 R5. Τα δυο προαναφερθέντα πληρώματα συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη.

Με Mitsubishi Lancer EVO X θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Φιλίππου με συνοδηγό τον υιό του αείμνηστου Γιώργου Λαού, Σάββα, με τον Πέτρο Παντελή να ξεκινά από την πέμπτη θέση αγωνιζόμενος αυτή τη φορά με ένα Ford Fiesta.

Στον πρώτο τους αγώνα ράλλυ με το Peugeot 208 Rally4 θα τρέξουν οι SHOCKSLAB Πανίκος Πολυκάρπου-Κωνσταντίνος Σιάλος με τους Χαράλαμπο Τιμοθέου και Παναγιώτη Σιάλο από τα τετρακίνητα αυτοκίνητα να μεταφέρονται σε δικίνητο και να αγωνίζονται με ένα Peugeot 208.

Ο Γιώργος Παφίτης θα αγωνιστεί σαν μεικτό πλήρωμα καθώς δίπλα του στο Mitsubishi Lancer EVO IX θα καθίσει ο Βασίλης Γραμμένος. Επιστροφή στους αγώνες για τον Μιχάλη Ποσείδια ο οποίος θα αγωνιστεί με τον Λένο Νικολάου στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO X με στόχο την πρώτη θέση στην κατηγορία RC2, με τον PETROLINA RACING TEAM Κώστα Λαό να αγωνίζεται σαν μεικτό πλήρωμα και συνοδηγός του θα είναι ο Παναγιώτης Λαός.

Με Mitsubishi Lancer EVO VII θα τρέξουν οι Σταύρος Σταύρου-Ελπιδοφόρος Ελπιδοφούρου και Πέτρος Πέτρου-Ρένος Ανδρέου με στόχο τη νίκη στην κατηγορία RCS2. Στην ίδια κατηγορία αγωνίζονται και οι νικητές στο πρόσφατο Cyprus Rally στην RCS2 Φώτος Γιαννούρη-Ανδρέας Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO V) και οι μάχες αναμένονται μεγάλες. Οι Κώστας Μιχαηλίδης- Λευτέρης Λαός (Subaru Impreza) και Φοίβος Νικολάου-Σάββας Ζάκος (Mitsubishi Lancer EVO IX) θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην κατηγορία RC2.

Δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η συμμετοχή του Δημήτρη Παρέλλη με συνοδηγό τον Γιώργο Μεταξάκη (Opel Corsa) οι οποίοι επιστρέφουν μετά από μεγάλο διάστημα αποχής έτοιμοι να διεκδικήσουν θέση στα ψηλά στρώματα της δικίνητης κατηγορίας με αντιπάλους ορισμένα αξιόλογα πληρώματα όπως οι Πολυκάρπου Σιάλος (Peugeto 208 Rally4), Σάββας Σάββα-Μαρία Παπανδρέου (Peugeot 306 S16), Ζαχαρίας Μανώλη-Ανδρέας Κυριάκου (HONDA CIVIC EP3), Chris Ανδρέου-Γιώργο Αλεξάνδρου (Peugeot 208 Rally4), Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (HONDA CIVIC TYPE R), Χριστόδουλος Χριστοδούλου-Γιάννος Καλλής (HONDA CIVIC), Μιχάλης Διομήδους-Άριστος Νικολάου (Honda CIVIC EP3), Γιώργος Λαμπριανίδης-Ανδρέας Γρηγορίου (Ford Fiesta ST) οι οποίοι επίσης επιστρέφουν μετά από μεγάλη αποχή, Θωμά Θεοφάνους-Χρυσόστομο Παντελή (Peugeot 306 GTI-6) και Παναγιώτη Τζιωστζή-Τούλλη Αριστοδήμου (Suzuki Swift GTI).

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Trial Rallysprint Provisional Starting List

itinerary