Rally Monte Carlo 2020 – Shakedown: Καλή αρχή με το Yaris έκανε ο Ogier

Ο Sébastien Ogier έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή στη νέα σελίδα της καριέρας του με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing, καθώς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown του εναρκτήριου αγώνα στο Μόντε Κάρλο.

Ο Ogier, που μετακινήθηκε στις τάξεις του Ιάπωνα κατασκευαστή μετά που το σερί των έξι συνεχόμενων τίτλων σταμάτησε την περσινή χρονιά, ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη μήκους 3.35km ειδική διαδρομή, με θερμοκρασίες που ήταν συνήθεις για την εποχή.

Ο Γάλλος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από το πρώτο πέρασμα, όντας ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον Thierry Neuville (Hyundai i20). Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησαν από ακόμα δυο περάσματα, εντούτοις κανένας από τους δυο δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.

Ο Ogier θεωρείται από πολλούς το φαβορί για να κερδίσει για έβδομη συνεχόμενη φορά στο Μόντε Κάρλο και όγδοη συνολικά, όμως ο ίδιος δεν έκανε την οποιαδήποτε πρόβλεψη.
«Νομίζω ότι όλα τα αυτοκίνητα που ξεκινούν τον αγώνα έχουν τις δυνατότητες να κερδίσουν, όμως το σημαντικό είναι να διαχειριστούν σωστά τις συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε.

Ο ομόσταυλός του, Elfyn Evans, ήταν τρίτος στο πρώτο του πέρασμα και παρόλο που βελτίωσε το χρόνο του κατά δυο δέκατα, εντούτοις ολοκλήρωσε 0.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tänak, στην πρώτη του εμφάνιση με το Hyundai i20 τερμάτισε 1.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier.Ο Εσθονός έκανε τέσσερα περάσματα και ήταν ταχύτερος περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο από τους Teemu Suninen και Esapekka Lappi (Ford Fiesta) που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. «Πολλά πράγματα είναι καινούργια και έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε. Θα είναι ενδιαφέρων, όμως μέχρι στιγμής όλα καλά», είπε ο Tänak.

Ο αγώνας ξεκινά αύριο στις 17:00 τοπική ώρα από το λιμάνι του Μονακό. Τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δυο ύπουλες νυχτερινές ειδικές διαδρομές, με συνολική απόσταση σχεδόν 43km πριν επιστρέψουν στο GAP για ανασυγκρότηση μετά τα μεσάνυκτα.

Αποτελέσματα

1. Sébastien Ogier Toyota Yaris 1min 57.1sec
2. Thierry Neuville Hyundai i20 +0.1sec
3. Elfyn Evans Toyota Yaris +0.6sec
4. Ott Tänak Hyundai i20 +1.2sec
5. Teemu Suninen Ford Fiesta +2.3sec
6. Esapekka Lappi Ford Fiesta +2.6sec
7. Kalle Rovanperä Toyota Yaris +2.9sec
8. Gus Greensmith Ford Fiesta +3.1sec
9. Sébastien Loeb Hyundai i20 +3.3sec
10. Takamoto Katsuta Toyota Yaris +4.8sec