Rally Monte Carlo 2020 – Μέρα 3η: Τρείς για τη νίκη

Μεγάλες μάχες σημάδεψαν την τρίτη μέρα του αγώνα στο Μόντε Κάρλο, με το χιόνι και τον πάγο που βρίσκονταν στις ειδικές να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα λάθη που έκαναν οι πρωταγωνιστές.

Όπως εξελίσσετε ο αγώνας τη νίκη διεκδικούν τρείς οδηγοί. Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) συνέχισε να γράφει ανταγωνιστικούς χρόνους και με το τέλος της μέρας κατάφερε να περάσει επικεφαλής, παρά το δυο λάθη που έκανε, ένα στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές και ένα στο δεύτερο.

Από την πλευρά του ο Ogier (Toyota Yaris), μετά το τέλος της μέρας δήλωσε ευχαριστημένος αφού εξακολουθεί να είναι στη μάχη της νίκης, όντας δεύτερος γενικής. Ο Γάλλος δεν πίεσε όσο θα ήθελε καθώς οι πληροφορίες που είχε για τις ειδικές από τους ανθρώπους της ομάδας δεν του ενέπνεαν εμπιστοσύνη.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) προσπάθησε να επιτεθεί στα δυο Yaris κερδίζοντας τρείς από τις τέσσερις ειδικές της μέρας. Με τις διαφορές μεταξύ των τριών να είναι μικρές, ο Βέλγος μπορεί να μην κατάφερε να ανεβεί θέση στη γενική κατάταξη και να παραμένει τρίτος, όμως εξακολουθεί και αυτός να είναι σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση, αφού η διαφορά από τον πρωτοπόρο Evans είναι στα 6.4 δευτερόλεπτα.

Ο τέταρτος Sebastien Loeb (Hyundai i20), ξεκίνησε την τρίτη μέρα με διαφορά 50 δευτερολέπτων από τον πέμπτο Esapekka Lappi (Ford Fiesta). Ο Φιλανδός οδηγός της M-Sport πίεσε σήμερα και ήταν ταχύτερος από τον Γάλλο στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές της μέρας. Το τετακέ που είχε ο Loeb στην τελευταία ειδική έδωσε την ευκαιρία στον Lappi να μειώσει στα 14 δευτερόλεπτα και αύριο αναμένετε μάχη για την τέταρτη θέση.

Το δικό τους αγώνα κάνουν οι δυο νεαροί οδηγοί της Toyota, Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta, οι οποίοι είναι στη διαδικασία εξοικείωσης με το Toyota Yaris. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Rovanpera να σημειώσει καλύτερους χρόνους κατά τη διάρκεια της μέρας από τους Loeb, Lappi και Suninen.

Στην κατηγορία WRC2, ο Mads Ostberg (Citroën C3) αύξησε τη διαφορά από τον Ole Veiby (Hyundai i20 R5) στα 57 δευτερόλεπτα και αύριο το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαχειριστεί σωστά αυτό το προβάδισμα. Οι δυο τους ξεκίνησαν σήμερα με 13.9 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν. Ο Ostberg αντιμετώπισε πρόβλημα με το χειρισμό του αυτοκινήτου το οποίο επιδιορθώθηκε στην ανασυγκρότηση. Στη συνέχεια και με την αυτοπεποίθηση να επανέρχεται, αύξησε ξανά τη διαφορά και με το τετακέ που είχε ο Veiby στην ειδική La Bréole – Selonnet 2, η διαφορά πήγε σε ασφαλές σημείο για τον Νορβηγό. O Adrien Fourmaux με Ford Fiesta είναι ο οδηγός που συμπληρώνει την τριάδα.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί η πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και με τρείς οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη επι ίσοις όροις, ετοιμαζόμαστε για ένα συγκλονιστικό φινάλε.