Rally Liepāja 2020 – Κατατακτήριες: Ο Gryazin ταχύτερος όλων – Άτυχος ο Γαλαταριώτης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατατακτήρια διαδρομή του δεύτερου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι στη Λετονία, εκεί όπου μαζί με τους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης θα κονταροκτυπηθούν και οι δικοί μας, Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου.

Προηγήθηκαν δυο περάσματα από τη μήκους 4.61km διαδρομή Welcome to Latvia, πριν οι οδηγοί προτεραιότητας ολοκληρώσουν το shakedown με την κατατακτήρια διαδρομή. Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Ρώσσος Nikolay Gryazin (Hyundai i20 R5) ο οποίος είχε χρόνο 02:12.548.

Ο ανταγωνισμός φάνηκε από τις δοκιμαστικές διαδρομές ότι θα ήταν μεγάλος και αυτό επαληθεύτηκε και στην κατατακτήρια διαδρομή καθώς τέσσερις οδηγοί ολοκλήρωσαν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Δεύτερος με διαφορά μόλις 180 χιλιοστών από τον Gryazinτερμάτισε ο Miko Marczyk με Skoda Fabia Rally2 Evo, με τον OliverSolberg να είναι τρίτος με 214 χιλιοστά από τον πρώτο και τον Mikko Heikkilä να είναι τέταρτος με διαφορά 756 χιλιοστά από την πρώτη θέση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Eerik Pietarinen(Skoda Fabia Rally2 Evo) και Mads Ostberg (Citroen C3 R5). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) ήταν μόλις ένατος έχοντας μάλιστα και ένα τετακέ κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών.

Ο νικητής των κατατακτήριων δοκιμών Nikolay Gryazin μετά το τέλος της δικής του προσπάθειας είπε, «Είμαστε ευχαριστημένοι όμως θα πρέπει να περιμένουμε και τους υπόλοιπους πίσω για να δούμε που είμαστε. Έκανα ένα λάθος στην τελευταία στροφή όμως τα υπόλοιπα ήταν ΟΚ.»

Όσον αφορά το δικό μας πλήρωμα, οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου με το Volkswagen Polo GTI R5 δεν έκαναν ιδανική αρχή καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα με το τιμόνι από το δεύτερο δοκιμαστικό πέρασμα. Από ότι φάνηκε το πρόβλημα δεν επιλύθηκε και αυτό το γεγονός επηρέασε εμφανώς την προσπάθεια τους στην κατατακτήρια διαδρομή αφού σημείωσαν τον 32o χρόνο όντας 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο και 13 δευτερόλεπτα πιο αργοί από το χρόνο που έγραψαν στη δεύτερη δοκιμαστική διαδρομή. Με το πέρας της κατατακτήριας διαδρομής οι οδηγοί θα επιλέξουν τη σειρά εκκίνησης για τις ειδικές του Σαββάτου.

Η μάχες με τα χρονόμετρα θα συνεχιστούν αύριο όπου η πρώτη μέρα του αγώνα περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές μήκους 90.21 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με την εναρκτήρια ειδική, την Talsi να είναι η μεγαλύτερη του αγώνα με μήκος 25.84km.

results