Rally Liepāja 2019: ERC Junior preview

TSOULOFTAS Alexandros (cyp), CHRYSOSTOMOU Antonis (cyp), Toksport WRT, Skoda Fabia R5

Φτάσαμε αισίως στον τέταρτο αγώνα του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το Rally Liepāja, το οποίο θα διεξαχθεί 24-26 Μαΐου. Στο ERC Junior Championship θα τρέξουν συνολικά 23 νεαρά ταλέντα στοχεύοντας την πρώτη θέση ενώ παράλληλα θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στις ψηλές ταχύτητες.


Εφτά οδηγοί θα κυνηγήσουν βαθμούς στην κατηγορία ERC 1 η οποία είναι για νεαρά ταλέντα με αυτοκίνητα R5, ενώ παράλληλα στην κατηγορία ERC3 Junior που είναι για ανερχόμενους οδηγούς που τρέχουν με αυτοκίνητα R2 εφοδιασμένα με ελαστικά Pirelli θα τρέξουν συνολικά 17 συνδυασμοί.


Ο Βρετανός Chris Ingram είναι ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ERC 1 Junior, ενώ δεύτερος είναι ο ομοσταυλός του και συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας ο οποίος αγωνίζεται με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Πέραν από τους δυο, η προσοχή των Λετονών φιλάθλων θα είναι στραμμένη και στον τοπικό οδηγό Mārtiņš Sesks ο οποίος εξαργυρώνει το βραβείο που κέρδισε σαν ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία ERC3.


Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ERC 1 Chris Ingram είπε πριν από τον αγώνα. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που τρέξαμε εδώ πέρυσι στο τέλος της χρονιάς. Ήταν μια από τις καλύτερες μου παρουσίες στη σεζόν και ελπίζω να κτίσω σε αυτό που καταφέραμε πέρυσι, όπου τερματίσαμε δεύτεροι πίσω από τον Gryazin, ο οποίος αγωνιζόταν εντός έδρας. Έχουμε ένα πολύ καλό πακέτο με το ŠKODA Fabia R5 της Toksport το οποίο είναι εφοδιασμένο με ελαστικά Michelin και αποκτούμε αυτοπεποίθηση σε κάθε αγώνα. Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι πάντα μεγάλος στο ERC με όλους τους οδηγούς, όμως θα κάνουμε ότι μπορούμε ούτως ώστε να φύγουμε από το Rally Liepāja προηγούμενοι στη βαθμολογία, ενώ επίσης θέλουμε να κρατήσουμε την Toksport πρώτη στο πρωτάθλημα ομάδων».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ανέφερε, «Είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα ERC1 Junior και φυσικά στόχος μας είναι να κρατήσουμε αυτή τη θέση. Γνωρίζω ότι θα είναι ένας πολύ γρήγορος αγώνας και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω τρέξει ποτέ σε αγώνα με στυλ Σκανδιναβικό. Όμως μου αρέσει η ταχύτητα και ανυπομονώ πολύ. Ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος ειδικά τώρα που θα τρέξουν και οι Arai, Solberg, Sesks και ο Mattias Adielsson ό οποίος επέστρεψε. Θα είναι μια τεράστια πρόκληση, όμως κύριος μου στόχος είναι να τερματίσω και να κρατήσω τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.»

SESKS Martins

Ο Mārtiņš Sesks είπε, «Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για εμάς και είναι με μεγάλη ευχαρίστηση που θα τρέξω στον αγώνα της πατρίδας μου με ένα τελευταίας εξέλιξης αυτοκίνητο. Οπωσδήποτε είναι διαφορετικό αυτοκίνητο, όμως είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την ταχύτητα μας. Ευελπιστώ μετά τα τεστ να νοιώθω καλά στο αυτοκίνητο και να έχω καλή αυτοπεποίθηση. Αυτοί είναι οι κύριοι μου στόχοι. Το αποτέλεσμα δεν είναι μείζονος σημασίας καθώς πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση με το νέο αυτοκίνητο σε αυτούς του γρήγορους δρόμους. Μετά θα τρέξουμε και στο Rally di Roma Capitale όπου θα μάθουμε το αυτοκίνητο και στην άσφαλτο».

SOLBERG Oliver

Τέλος, ο Oliver Solberg ο οποίος θα τρέξει με ένα Volkswagen Polo GTI R5 είπε, «Έτρεξα σε αυτό τον αγώνα πέρυσι με ένα αυτοκίνητο κατηγορίας R2 και ήταν πολύ γρήγορος. Φέτος οδηγώ αυτοκίνητο R5 και θα είναι πολύ πολύ γρήγορος. Είναι η πρώτη φορά που θα τρέξω με το Polo σε χώμα και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο καθώς δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες. Κάναμε κάποιες βελτιώσεις με το αυτοκίνητο και είμαι πιο άνετος τώρα. Γνωρίζω ότι ορισμένοι από τους οδηγούς που θα ανταγωνιστώ θα είναι πολύ γρήγοροι, παραδείγματος χάριν τους Sesks και Ingram. Θα προσπαθήσω να μην επικεντρωθώ σε αυτούς, απλά να κάνω τη δουλειά μου και να αποκτήσω εμπειρίες καθώς δεν έκανα πολλούς αγώνες με το αυτοκίνητο. Έτρεξα μόνο δυο φορές όπου και στις δυο περιπτώσεις ήταν στο χιόνι. Αυτός ο αγώνας είναι για εκμάθηση και εξυπνάδα. Επίσης πρέπει να σκεφτώ και το πρωτάθλημα Λετονίας όπου αγωνίζομαι».