Rally Italia Sardegna 2021: Νίκη για τον εκπληκτικό Sebastien Ogier

Με νικητή τον εκπληκτικό Sebastien Ogier (Toyota Yaris) ολοκληρώθηκε το φετινό Rally Italia Sardegna. Ο Γάλλος είχε το μεγαλύτερο μειονέκτημα από όλους καθώς την Παρασκευή ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές. Εντούτοις ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να κρατηθεί τρίτος ενώ το Σάββατο αρχικά πέρασε δεύτερος και στη συνέχεια ανέβηκε πρώτος στη γενική κατάταξη μετά και την αποχώρηση του πρωτοπόρου Ott Tanak (Hyundai i20).

Σήμερα, η μέρα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού κανένας δεν πίεσε εκτός από την power stage όπου όλοι διεκδίκησαν τους βαθμούς μπόνους. Έτσι ο Sebastien Ogier έφυγε νικητής διατηρώντας παράλληλα την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Ο Elfyn Evans είναι ο οδηγός που έκανε το 1-2 για την Toyota. Ο Βρετανός διαχειρίστηκε πολύ καλά τη μάχη που είχε με τον ThierryNeuville (Hyundai i20) μαζεύοντας έτσι βαθμούς τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα η οποία επίσης διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Η Hyundai υπέστη πανωλεθρία αφού για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και ενώ προηγείτο με τον Tanak εντούτοις τον είδε να εγκαταλείπει και πάλι. Το οδηγικό λάθος του Dani Sordo έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε ακόμα ένα σχεδόν αποτυχημένο αγώνα αφού τα προσχήματα έσωσε ο Thierry Neuville ο οποίος ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

Ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) τερμάτισε πέμπτος, με την MSport να μένει εκτός διεκδίκησης βαθμών μετά από ένα προβληματικό αγώνα.

Μάχες για γερά νεύρα έγιναν στην κατηγορία WRC 2 μεταξύ του Jari Huttunen (Hyundai i20 r5) και του Mads Ostberg (Citroen C3 R5). O Ostberg παρόλο που είχε αρκετά προβληματα την Παρασκευή και το Σάββατο ξεκίνησε πολύ δυνατά την τελευταία μέρα και κατάφερε να ξαναπεράσει στην πρωτοπορία της κατηγορίας όμως στη 18η ειδική είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα ο Huttunenνα ξαναπεράσει πρώτος.

Στην 19η προτελευταία ειδική ο Ostberg ήταν και πάλι ταχύτερος μειώνοντας αισθητά την απόσταση που τον χώριζε από τον Φινλανδό όμως στην τελευταία ένα πρόβλημα με τα φρένα δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Η νίκη πήγε τελικά στον Huttunen με τον Ostberg να συμβιβάζετε με τη δεύτερη θέση. Την πρω΄τη τριάδα συμπλήρωσε ο Marco Bulacia (Skoda Fabia).

Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι είναι το Safari στην Κένυα το οποίο μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επιστρέφει στο ημερολόγιο. Ημερομηνία διεξαγωγής του είναι το τετραήμερο 24-27 Ιουνίου.

Τελικά αποτελέσματα

1. Ogier 3hr 19min 26.4sec
2. Evans +46.0sec
3. Neuville +1min 05.2sec
4. Katsuta +6min 11.2sec
5. Huttunen (WRC2) +9min 31.7sec
6. Østberg (WRC2) +9min 39.2sec

 

Βαθμολογία οδηγών

1. Ogier 106
2. Evans 95
3. Neuville 77
4. Tänak 49
5. Katsuta 48
6. Rovanperä 44

 

Βαθμολογία κατσκευαστών

POS. TEAM   POINTS
1. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 231
2. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 182
3. M-Sport Ford World Rally Team 82
4. Hyundai 2C Compétition 28