Rally Italia Sardegna 2019 – Μέρα 3η:Ο Tanak και οι άλλοι

Προβάδισμα νίκης απέκτησε ο Ott Tanak (Toyota Yaris), μετά την εκπληκτική εμφάνιση που έκανε το Σάββατο στον αγώνα της Ιταλίας.


Ο Εσθονός κατάφερε χθες να κρατηθεί ψηλά στη γενική κατάταξη και σήμερα έχοντας καθαρή γραμμή στις ειδικές ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά παίρνοντας προβάδισμα νίκες, αφού η διαφορά του από το δεύτερο έκλεισε την τρίτη μέρα στα 25.9 δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο οδηγός της Toyota κέρδισε και τις έξι ειδικές της σημερινής μέρας.


Ο Dani Sordo (Hyundai i20) ξεκίνησε επικεφαλής το Σάββατο όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Tanak. Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του και σωστά σκεπτόμενη η Hyundai την Κυριακή θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τη δεύτερη θέση ούτως ώστε να μαζέψει βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί και ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να ανταγωνιστεί τους χρόνους του Tanak, είναι όμως τρίτος και θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην τελευταία θέση του βάθρου καθώς αν τα καταφέρει θα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τόσο για αυτόν όσο και για την ομάδα του.


Ωραία ήταν η μάχη μεταξύ των Elfyn Evans (Ford Fiesta) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). Οι δυο τους αντάλλαξαν θέσεις κατά τη διάρκεια της μέρας με το Βρετανό να καταφέρνει στο τέλος να επικρατεί και να είναι προς το παρόν τέταρτος 7.9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Νορβηγό.


Στη μετριότητα κινήθηκε σήμερα ο Thierry Neuville και το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει μια θέση λόγω ατυχίας του Kris Meeke. Είναι έκτος και θα προσπαθήσει αύριο να μαζέψει βαθμούς από την power stage. Έβδομος είναι ο Esapekka Lappi (Citroen C3) και όγδοος ο Kris Meeke ο οποίος ήταν στη μάχη της τέταρτη θέσης, όμως ένα κλαταρισμένο ελαστικό τον ανάγκασε να χάσει δυο θέσεις.


Στην κατηγορία WRC2 PRO τα δυο Skoda Fabia των Kale Rovanpera και Jan Kopecky είναι στις δυο πρώτες θέσεις, με τον Mads Ostberg να είναι τρίτος με το Citroen C3 R5.
Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και ο Ott Tanak είναι πολύ κοντά στη νίκη η οποία αν έρθει θα τον φέρει πρώτο στη βαθμολογία.

Αποτελέσματα 3ης μέρας
1 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC 3:04:10.3
2 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +25.9
3 T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +42.9
4 E. Evans S. Martin Ford Fiesta WRC +1:25.4
5 A. Mikkelsen A. Jæger-Amland Hyundai i20 Coupe WRC +1:33.3
6 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +2:32.4
7 E. Lappi J. Ferm Citroën C3 WRC +2:58.3
8 K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +3:53.3