Rally Italia Sardegna 2018 – Shakedown: Ο Latvala έκανε τον καλύτερο χρόνο

Ο jari-Matti Latvala με Toyota Yaris ήταν ο ταχύτερος οδηγός του σημερινού shakedown στη Σαρδηνία. Πίσω του τερμάτισαν οι Hayden Padon και Esapekka Lappi.

Ο Φινλανδός δήλωσε ότι έχει καλή αίσθηση από το αυτοκίνητο του, αλλά οι τελευταίοι τρεις αγώνες ήταν απογοητευτικοί για τον ίδιο, αφού μετρά ισάριθμες εγκαταλείψεις. Επίσης πήρε πιο πολύ χρόνο στις αναγνωρίσεις, αφού σταματούσε για να βγάλει από τον δρόμο τις μεγάλες πέτρες, αλλά και να σημαδέψει καλύτερα τα σκληρά κομμάτια του αγώνα.

Ο Hayden Paddon είχε τον ταχύτερο χρόνο πριν το 4ο πέρασμα του Latvala, παρά την βροχή που ξεκίνησε να πέφτει, επηρεάζοντας αρκετά τα πράγματα.

Ο Esapekka Lappi ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα των οδηγών, αλλά κατέληξε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ακριβός τον ίδιο χρόνο με τον Φινλανδό πέτυχε ο teammate του Ott Tanak, αλλά και ο Thierry Neuville, που βρίσκονται στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο πρωταθλητής Sebastien Ogier, ο οποίος χτύπησε μία πέτρα με την μεριά του συνοδηγού, προκαλώντας μικρές ζημιές στο αυτοκίνητο. Το ίδιο έπαθε και ο Andreas Mikkelsen που σημείωσε τον 9ο καλύτερο χρόνο.

Πίσω από τον Ogier βρέθηκαν οι teammates του Elfyn Evans και Teemu Suninen, με τον Φινλανδό να ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα, αφού το 2015 κέρδισε στην κατηγορία WRC3 και το 2016 στην WRC2.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Andreas Mikkelsen και Craig Breen, με τον Mads Ostberg στην 11η θέση.

Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 1min 53.9sec
2 Hayden Paddon Hyundai i20 +0.8sec
3= Thierry Neuville Hyundai i20 +0.9sec
3= Esapekka Lappi Toyota Yaris +0.9sec
3= Ott Tänak Toyota Yaris +0.9sec
6 Sébastien Ogier Ford Fiesta +1.4sec
7 Elfyn Evans Ford Fiesta +2.2sec
8 Teemu Suninen Ford Fiesta +2.8sec
9 Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +3.2sec
10 Craig Breen Citroën C3 +3.6sec