Rally Italia Sardegna 2018 –Μέρα 2η: Όλα συντείνουν σε συγκλονιστικό φινάλε

Από εκπληκτικές μάχες σημαδεύτηκε η δεύτερη μέρα στη Σαρδηνία με τους Sebastien Ogier και Thierry Neuville να τα δίνουν όλα στις εφτά ειδικές της μέρας με στόχο την επικράτηση. Ο καιρός σήμερα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος με χθες, καθώς τη θέση της βροχής και της ομίχλης πήρε η λιακάδα, θυμίζοντας τον κλασσικό ζεστό και σκονισμένο αγώνα προηγούμενων χρόνων.

Ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta), κατάφερε να αντέξει στις επιθέσεις του Neuville και να παραμείνει πρώτος με τη μεταξύ τους διαφορά όμως να είναι μόλις στα 3.9 δευτερόλεπτα. Το προβάδισμα των 18.9 δευτερολέπτων που είχε μετά την 9η ειδική εξαφανίστηκε μετά την 13η, όταν η διαφορά των δυο έφτασε στην ελάχιστη τιμή (2.9 δευτ). Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές ο πρωταθλητής αντέδρασε εκμεταλλευόμενος και ένα σκασμένο ελαστικό που είχε ο Neuville (Hyundai i20), ανεβάζοντας τη μεταξύ τους διαφορά στα 6.8 δευτερόλεπτα.

Ο Neuville δεν το έβαλε κάτω, κέρδισε τις δυο τελευταίες ειδικές, κλείνοντας τη μέρα όπως προαναφέραμε στα 3.9 δευτερόλεπτα. Αύριο η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε να κρατήσει το ενδιαφέρων στα ύψη αφού και οι δυο είναι ικανοί για τη νίκη.

Ενδοοικογενειακή μάχη είχαμε για την τρίτη θέση μεταξύ των Yaris των Latvala και Lappi. Ο Latavala πιέστηκε πολύ από τον Lappi σε όλη τη διάρκεια της μέρας, όμως κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον ομοεθνή του. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 5.3 δευτερόλεπτα και το πιθανότερο είναι αύριο να δοθούν οδηγίες από την ομάδα ούτως ώστε να μην εμπλακούν σε μάχη η οποία ίσως τους στοιχήσει πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι Hayden Paddon (Hyundai i20) και Mads Ostberg (Citroen C3) είναι ακόμα ένα ζευγάρι που είχε ωραίες μάχες κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι δυο ήταν στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης και αυτός που την κατέχει μέχρι στιγμής είναι ο οδηγός της Hyundai. Και σε αυτή την περίπτωση είναι όλα ανοικτά καθώς τους δυο οδηγούς χωρίζουν μόλις 2.1 δευτερόλεπτα.

Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στην κατηγορία WRC2. Νέος πρωτοπόρος είναι ο Jan Kopecky με το εργοστασιακό Skoda Fabia R5. Ο Τσέχος έχει πλεονέκτημα πέραν των τριών λεπτών από το δεύτερο Nicolas Ciamin (Ford Fiesta).

Στη τρίτη θέση βρίσκεται ακόμα ένα εργοστασιακό Fabia, αυτό του Ole Veiby. Ο Stephane Lefebvre (Citroen C3 R5), ο οποίος ξεκίνησε τη μέρα από την πρώτη θέση, εγκατέλειψε στην 11η ειδική διαδρομή από σπασμένη ανάρτηση.

Απομένουν τέσσερις ειδικές διαδρομές (δυο επαναλαμβανόμενες) για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά τη νίκη. Οι μικρές διαφορές των δυο πρωταγωνιστών θα τους αναγκάσουν να κινηθούν στο όριο αύριο στην προσπάθεια που θα κάνουν για τη νίκη.