Rally Italia Sardegna 2018: Αποχώρησε ο Latvala

Η πολύ καλή και σταθερή απόδοση που είχε ο Jari-Matti Latvala στη Σαρδηνία έμεινε ημιτελής, καθώς ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing αποχώρησε μετά το τέλος της χθεσινής δεύτερης μέρας. Ο Latvala μετά την ολοκλήρωση των εφτά ειδικών που περιλάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα, ήταν τρίτος στη γενική κατάταξη και 5.3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομοσταυλό του Esapekka Lappi.

Καθοδόν προς το Alghero σταμάτησε το αυτοκίνητο και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Η ομάδα ήλπιζε ψες ότι θα το διόρθωνε και ο Latvalaθα επέστρεφε στον αγώνα υπο καθεστώς Rally2. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο EsapekkaLappiπαίρνει την τρίτη θέση, με τη διαφορά του από τον τέταρτο Paddon να ξεπερνά το ένα λεπτό.

«Σήμερα είδαμε ωραίες μάχες μεταξύ των Jari-Matti και Esapekka,» είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ToyotaTommi Makinen και πρόσθεσε, «Αυτό που συνέβη στον Jari-Matti μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής μας έχει απογοητεύσει. Ακόμα διερευνούμε το τι έχει γίνει. Ξέρουμε ότι είχε χαμηλή τάση στην μπαταρία όταν ολοκλήρωσε την ειδική. Ελπίζουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα και ο Jari-Matti να ξεκινήσει αύριο.»

Από την πλευρά του ο Latvala είπε, «Συνολικά ήταν καλή μέρα άσχετα με το τι συνέβη και τελείωσε με αυτό τον τρόπο. Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση που είχα. Ήμουν προσεκτικός στα σημεία που ήταν σκληρά και πίεζα όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν. Ο Esapekka έκανε πολύ καλούς χρόνους, πλησίαζε συνεχώς και ήθελα να πιέσω στην τελευταία ειδική. Φτάνοντας στο τέλος της ειδικής είχαμε ένδειξη στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μείναμε στο δρόμο προς το Alghero από μπαταρία. Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί ήθελα πολύ να τερματίσω στο βάθρο σε αυτό τον αγώνα. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε.»