Rally Italia Sardegna 2018 –Μέρα 1η: Ο καιρός έκανε παιχνίδι στην Ιταλία

Ο καιρός τρελάθηκε στην Σαρδηνία και αυτό ήταν η αφορμή για να ανακατευτεί η τράπουλα με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του αγώνα.

Οι βροχές που προηγήθηκαν και η ομίχλη που επικρατούσε σε ορισμένες ειδικές δυσκόλεψαν αρκετά τους οδηγούς, αφού οι δρόμοι είχαν αρκετό νερό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να γλιστρούν και να μην έχουν το κατάλληλο κράτημα.

Αυτός που κινήθηκε καλύτερα από όλους ήταν ο πρωταθλητής Seabastien Ogier, ο οποίος οδήγησε με μαεστρία το Ford Fiesta ολοκληρώνοντας τη μέρα στην πρώτη θέση. Ξεκινώντας δεύτερος στο δρόμο κατάφερε να κερδίσει μια από τις οκτώ ειδικές της μέρας και να αποκτήσει πλεονέκτημα σχεδόν 19 δευτερολέπτων.

Η μέρα για τον Ogier δεν ξεκίνησε καλά αφού βρέθηκε μέχρι και 24 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Η νίκη που σημείωσε στην έκτη ειδική τον έφερε πρώτο και από κει και πέρα διεύρυνε το προβάδισμα του σημειώνοντας δυο δεύτερους και ένα τρίτο χρόνο στις ειδικές που απέμεναν για να ολοκληρωθεί η μέρα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville (Hyundai i20) είναι στη δεύτερη θέση. Ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές και φυσιολογικά όπως αναμενόταν έχασε χρόνο. Η βροχή που έπεσε τον δυσκόλεψε όμως παρόλα αυτά ήταν συνεχώς στη μάχη για την κορυφή. Η σειρά εκκίνησης το Σάββατο θα είναι καλύτερη και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τα δυο Toyota Yaris των Jari-MattiLatvala και Esapekka Lappi είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ο Latvala μετά από αρκετό καιρό κινείται σταθερά και χωρίς ρίσκα. Δυσκολεύτηκε πολύ στις ειδικές καθώς οι δρόμοι γλιστρούσαν αρκετά και όπως δήλωσε και ο ίδιος σε αρκετές των περιπτώσεων δεν είχε την αυτοπεποίθηση για να πιέσει.

Πέμπτος βρίσκεται ο Mads Ostberg με το Citroen C3. Ο Νορβηγός το πρωί όπως και το απόγευμα έκανε και στις δυο περιπτώσεις λάθος επιλογή ελαστικών με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς χρόνο.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Hayden Paddon με το δεύτερο Hyundaii20. Είναι 3.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ostberg και αναμένετε με ενδιαφέρων η μεταξύ τους μονομαχία το Σάββατο.

Στην κατηγορία WRC2, ο Stephane Lefebvre με το καινούργιο εργοστασιακό Citroen C3 R5 είναι ο οδηγός που προηγείται. Δεύτερος είναι ο Jan Kopecky με το εργοστασιακόSkoda Fabia R5 και τρίτος ο Nicolas Ciamin με Ford Fiesta R5.

Άτυχοι φάνηκαν οι Andreas Mikkelsen, Ott Tanak και Teemu Suninen οι οποίοι αποχώρησαν από τον αγώνα. Ο πρώτος είχε την ταχύτητα και κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα, πριν προδοθεί από τον σύστημα μετάδοσης του i20 Coupe. Ο Tanak κατάφερε να ανέβει μέχρι και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, όμως μια άσχημη προσγείωση μετά από άλμα μηδένισε τις ελπίδες του για κάτι καλό.

Όσον αφορά τον Suninen, ο Φιλανδός ήταν επίσης ταχύς όμως στην τελευταία ειδική της μέρας τέθηκε νοκ αουτ καθώς είχε έξοδο σε μια δεξιά στροφή.

Ο αγώνας συνεχίζεται το Σάββατο με έξι ειδικές διαδρομές οι οποίες χωρίζονται από την υπερειδική Citta’DiIttiri– Coros.

1 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC1:35:56.9

2 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC+18.9

3 J.M. Latvala M. AnttilaToyota Yaris WRC+37.2

4 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC+41.6

5 M. Østberg T. Eriksen Citroën C3 WRC+58.3

6 H. Paddon S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC+1:01.5

7 C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC+1:26.0