Η CITROËN ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ WRC

Ο επικεφαλής της Citroen Racing Pierre Budar τερμάτισε την φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες για το μέλλον της ομάδας του στοWRC, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή της για τις δύο επόμενες χρονιές. Μιλώντας στο Alghero πρίν από τον αγώνα του Σαββατοκύριακου, το Rally Italia Sardegna, ο Budar δήλωσε ότι η Citroën θα συμμετάσχει στον WRC 100% για το 2019 και το 2020.

“Η Citroën WRC έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της για την νέα χρονιά”, είπε. Ερωτηθείς για το 2020, ο Budar απάντησε: “Κανονικά 100% επιβεβαιώνεται η παρουσία μας”.

Οι εικασίες για το μέλλον της Citroën έδιναν και έπαιρναν στα service park στους τελευταίους γύρους, οι οποίες ενισχύθηκαν από την απόλυση του Kris Meeke μετά το τεράστιο ατύχημα τον περασμένο μήνα στο Vodafone Rally de Portugal. Ο Budar μίλησε επίσης για το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση για  την απομάκρυνση τον Meeke.

Μου άρεσε πραγματικά η σχέση που είχα με τον Kris και τον Paul. Είναι πολύ καλά παιδιά και είχα πολύ χρόνο μαζί τους γι ‘αυτό είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πρέπει να ξέρουμε πώς να χωρίσουμε τα προσωπικά μας συναισθήματα και τα επαγγελματικά μας καθήκοντα », είπε.

Ο Budar δήλωσε ότι η απόφαση για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Βρετανό για το δεύτερο μισό της σεζόν θα παρθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, πριν από την προθεσμία συμμετοχής στο Neste Rally Finland (26-29 Ιουλίου).

Απέκλεισε την συμμετοχή του εννιά φορές πρωταθλητή Sébastien Loeb ως μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη, μίλησε θετικά για τον Sébastien Ogier που επέστρεψε στην ομάδα με έδρα τις Βερσαλλίες, αλλά δήλωσε ότι εξετάζει και άλλες επιλογές.

Θα πρέπει να μιλήσετε με τον Loeb αλλά νομίζω ότι ο χρόνος του σε ένα πλήρες πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πλήρες πρωτάθλημα με τον Seb. Δεν είναι εντάξει για μας να πάμε για λίγους αγώνες μόνο μαζί του για να αντικαταστήσουμε έναν οδηγό.

Όλοι στο service park θέλουν τον Seb Ogier και θα χαρούμε να τον δούμε ξανά στην Citroën, φυσικά. Ξεκίνησε μαζί μας την καριέρα του στο rallyκαι φυσικά τον θέλουμε.

Είναι ένας Γάλλος, σε μια γαλλική ομάδα και θα ήταν επίσης μια ωραία ιστορία, αλλά δεν είναι μόνο η σκέψη μας να τον πάρουμε », εξήγησε ο Budar.