RALLY GUANAJUATO MEXICO 2019: Πέμπτη νίκη του Ogier στο Μεξικό

Ο Sebastien Ogier (Citroen C3), δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κερδίσει για πέμπτη φορά τον αγώνα του Μεξικού. Ο πρωταθλητής πήρε το προβάδισμα από την Παρασκευή και δεν το έχασε ποτέ.


Αν και φάνηκε αρκετά τυχερός το Σάββατο, όπου θα μπορούσε να τεθεί και εκτός διεκδίκησης της νίκης, εντούτοις κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και την τελευταία μέρα διαχειρίστηκε σωστά το πλεονέκτημα που είχε, τερματίζοντας στο τέλος πρώτος με διαφορά 30 δευτερολέπτων.


Παράλληλα κέρδισε την power stage η οποία του απέφερε πέντε επιπλέον βαθμούς και με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε δεύτερος στη βαθμολογία με 61 βαθμούς έναντι 65 του πρωτοπόρου Ott Tanak (Toyota Yaris).


Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Ott Tanak και Elfyn Evans (Ford Fiesta). Ο Εσθονός οδηγός της Toyota όπως και ο Βρετανός οδηγός της Ford τα έδωσαν όλα με στόχο όπως προαναφέραμε τη δεύτερη θέση. Ο Tanak ήταν ταχύτερος και στις τρείς ειδικές της τελευταίας μέρας και δίκαια ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση.


Ο Evans προτίμησε στην τελευταία ειδική να κινηθεί χαλαρά συμβιβαζόμενος με την τρίτη θέση, αποτέλεσμα που ανεβάζει τη Ford στο βάθρο του Μεξικού για ακόμα μια φορά.
Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο Βέλγος, ουσιαστικά έμεινε εκτός διεκδίκησης της νίκης μετά το κλαταρισμένο ελαστικό που είχε την Παρασκευή.

Με αυτό το αποτέλεσμα είδε τον Ogier να τον περνά στη βαθμολογία, οπισθοχωρώντας στην τρίτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Kris Meeke (Toyota Yaris) ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην power stage, μαζεύοντας τέσσερις έξτρα βαθμούς.


Στην κατηγορία WRC2 ο Benito Guerra (Skoda Fabia R5) δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει τον αγώνα, καθώς το μεγάλο προβάδισμα που είχε χθες το διαχειρίστηκε σωστά σήμερα, με αποτέλεσμα η νίκη να έρθει φυσιολογικά. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Marco Bulacia (Skoda Fabia R5) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Alberto Heller (Ford Fiesta).


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη με τον Γύρο της Κορσικής, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 28 μέχρι τις 31 Μαρτίου.