Motogp Κατάρ – Ο Dovi κέρδισε τον συγκλονιστικό εναρκτήριο αγώνα

Ο αναβάτης της Ducati Andrea Dovizioso επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό αγώνα του Marc Marquez, φτάνοντας στην νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του MotoGP στο Κατάρ, με μια διαφορά μόλις 0.023 δευτερόλεπτα.


Σε μια επανάληψη του αγώνα της περσινής χρονιάς στο Κατάρ, ο Dovizioso βρισκόμενος επικεφαλής μια μεγάλης ομάδας αναβατών για μεγάλο μέρος του αγώνα δεν παραδόθηκε στην επίθεση που δέχτηκε από τον Marc Marquez και κατάφερε να περάσει και πάλι τον αναβάτη της Honda για την νίκη.


Ο αναβάτης της LCR, Cal Crutchlow, διπλασίασε τις Honda στο βάθρο, καθώς προσπέρασε τον αναβάτη της Suzuki Alex Rins για να κατακτήσει το τρίτο και τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ ο Valentino Rossi έκανε ένα απίστευτο “Come Back” από την 14η θέση που εκκίνησε για να ολοκληρώσει τον αγώνα στην πρώτη πεντάδα.


Ο ομόσταυλος του Rossi στην Yamaha Maverick Vinales αν και ξεκίνησε από την Pole το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν ένας τερματισμός μόλις στην έβδομη θέση, πίσω από το δεύτερη εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci.


Έκτος ήταν ο Danilo Petrucci, που δεν μπόρεσε να μείνει ανταγωνιστικός μέχρι τέλους, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Joan Mir, Takaaki Nakagami και Aleix Espargaro. Σημείο αναφοράς δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον νεαρό 19χρονο Rookie Fabio Quartararo, ο οποίος ήταν χάρμα οφθαλμών στα χθεσινά προκριματικά αλλά και στον αγώνα κατακτώντας τελικά την 16η θέση.

Ο Επόμενος αγώνας είναι το Termas del Rio Hondo και το Grand Prix της Αργεντινής το τριήμερο 29-31 Μαρτίου