Rally Guanajuato Mexico 2018 – Μέρα 2η: Ο Sordo τέθηκε επικεφαλής

Απρόβλεπτη ήταν η δεύτερη μέρα στο ράλι Μεξικού, καθώς μετά από αρκετό καιρό ο Dani Sordo (Hyundai i20) βρέθηκε να προηγείται σε αγώνα, με τον Sebastian Loeb στην επιστροφή του στο WRC μετά από αρκετό καιρό να διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη.

Ο Dani Sordo εκμεταλλευόμενος τη σειρά εκκίνησης τη δεύτερη μέρα, κατάφερε να κερδίσει δυο από τις εννέα ειδικές και να τεθεί επικεφαλής προς έκπληξη όλων στο ράλι του Μεξικού. Ο Ισπανός είναι 7.2 δευτερόλεπτα μπροστά και το Σάββατο εκκινώντας ξανά από πλεονεκτική θέση έχει την ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμα αυτό.

 

Η επιστροφή του Loeb (Citroen C3) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον βρίσκει με το τέλος της πρώτης μέρας στη δεύτερη θέση. Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκκινούσε τελευταίος μεταξύ των αυτοκινήτων WRC και έδειξε ότι ακόμα έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστεί.

Το μοναδικό Toyota Yiaris που παραμένει στον αγώνα είναι αυτό του Ott Tanak. Ο Εσθονός ξεκίνησε τη μέρα πέμπτος και κατά τη διάρκεια αυτής ήταν στη μάχη της τρίτης θέσης με τον Kris Meeke (Citroen C3). Κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του και παράλληλα είναι σε απόσταση βολή από τη δεύτερη θέση του Sebastian Loeb, καθώς η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 3.8 δευτερόλεπτα.

Από την πλευρά του ο Kriss Meeke ξεκίνησε καλά καταφέρνοντας με το τέλος της δεύτερης ειδικής να τεθεί επικεφαλής. Σταδιακά έχασε χρόνο με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει στην τέταρτη θέση.

Ο Sebastian Ogier (Ford Focus) είχε επίσης καλό ξεκίνημα, όμως από τη δεύτερη θέση που έτρεχε δυσκολεύτηκε αρκετά χάνοντας χρόνο και θέσεις. Το τέλος της δεύτερης μέρας τον βρίσκει πέμπτο 30 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος είναι 1.5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Ogier, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο ο Thierry Neuville από την πρώτη θέση που ξεκινούσε έχασε πάρα πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να είναι έβδομος και εκτός ανταγωνισμού, καθώς είναι δυο λεπτά μακριά από τον Sordo.

Για την ομάδα της Toyota ο αγώνας πέραν από τον Ott Tanak δεν εξελίσσετε ιδανικά, καθώς είδε τα αυτοκίνητα των Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi να αποχωρούν με πρόβλημα υπερθέρμανσης. Εκτός αγώνα τέθηκαν και τα δυο Ford Focus των Teemu Suninen και Elfyn Evans. Και οι τέσσερις οδηγοί το πιθανότερο είναι να επιστέψουν στον αγώνα το Σάββατο υπό καθεστώς super rally.

Ο Pontus Tidemand με Skoda Fabia R5 είναι ο οδηγός που προηγείται στην κατηγορία WRC 2. Ο Σουηδός απέκτησε προβάδισμα πέραν των τριών λεπτών, το οποίο μένει να διαχειριστεί σωστά για το υπόλοιπο του αγώνα για να πάρει τη νίκη. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Gus Greensmith και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Pedro Heller.

Η τρίτη μέρα είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς είναι σημαντικό για τους οδηγούς να δημιουργήσουν διαφορά η οποία θα τους δώσει το πλεονέκτημα για τη νίκη.

Εννέα ειδικές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου και μεταξύ αυτών είναι και τρεις υπερειδικές διαδρομές.

Αποτελέσματα 2ης Μέρας

1 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC 1:47:55.4
2 S. Loeb D. Elena Citroën C3 WRC +7.2
3 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +11.0
4 K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC +25.0
5 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +30.2
6 A. Mikkelsen A. Jæger Hyundai i20 Coupe WRC +31.7
7 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +2:01.9