Rally Finland 2019: Ο Tanak μεγάλος νικητής στην Φιλανδία

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε τελευταία μέρα του αγώνα στη Φιλανδία. Οι οδηγοί προτίμησαν να διαφυλάξουν τις θέσεις τους, πλην από τους Mikkelsen και Ogier οι οποίοι κινήθηκαν και σήμερα flat out με στόχο την τέταρτη θέση.

Τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν χθες έχριζαν φαβορί για τη νίκη τον Ott Tanak (Toyota Yaris). Ο Εσθονός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά σήμερα καταφέρνοντας να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Φιλανδία, έδρα της Toyota Gazoo Racing. Παράλληλα αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες, γεγονός που τον κράτησε πρώτο στη γενική κατάταξη ενώ επίσης αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Ogier στους 22 βαθμούς.

Την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα της Citroen πραγματοποίησε ο Esapekka Lappi ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Ο νικητής του 2017 κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό στις τέσσερις σημερινές ειδικές διασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). Ο Φιλανδός αναμφίβολα ήθελε κάτι περισσότερο από αυτή τη θέση όμως το χθεσινό του λάθος τον ανάγκασε να μην ρισκάρει σήμερα, δίνοντας με την τρίτη θέση πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Η μάχη όπως προαναφέραμε του Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) με τον Sebastien Ogier (Citroen C3) ήταν αυτή με το περισσότερο ενδιαφέρων σήμερα. Οι δυο τους κινήθηκαν στο όριο, με τον Mikkelsen όμως να είναι ελαφρώς ταχύτερος και να κερδίζει στα σημεία τον περσινό πρωταθλητή.

Έτσι η τέταρτη θέση πήγε στον Mikkelsen με τον Ogier να συμβιβάζετε με την πέμπτη.
Πολύ καλός στην επιστροφή του στο ψηλότερο επίπεδο ήταν ο Craig Breen (Hyundai i20) ο οποίος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την τελευταία μέρα όντας μπροστά από τον ομοσταυλό του Thierry Neuville, δέχτηκε ποινή 20 δευτερολέπτων επιτρέποντας στον Βέλγο να τερματίσει έκτος, μαζεύοντας βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών. Την οκτάδα συμπλήρωσε ο Teemu Suninen (Ford Fiesta), ο οποίος ήταν πολύ πίσω από τις προσδοκίες του.

Ο εκπληκτικός νεαρός Kale Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία WRC2 PRO. Με το Skoda Fabia R5 κέρδισε και τις 23 ειδικές διαδρομές του αγώνα, ενώ παράλληλα ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Φιλανδό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην κατηγορία WRC2, νικητής αναδείχθηκε ο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia) ο οποίος με τη νίκη αυτή έβαλε φρένο στις συνεχόμενες νίκες που είχε ο Pierre-Louis Loubet, ανεβαίνοντας παράλληλα δεύτερος στη γενική κατάταξη.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι είναι το ADAC Rallye Deutschland το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι τις 25 Αυγούστου.