Rally Estonia 2021 – SSS: Ο Rovanpera πήρε την υπερειδική

Με την υπερειδική διαδρομή στο Tartu την Πέμπτη το βράδυ ξεκίνησε το Rally Estonia και ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ήταν ο ταχύτερος όλων, όπως ταχύτερος ήταν και στο πρωινό shakedown.

Ο 20χρονος στην μήκους 1.64km διαδρομή άφησε στη δεύτερη θέση τον Craig Breen (Hyundai i20) με διαφορά 1 δέκατο του δευτερολέπτου. «Την Κυριακή θα δούμε τι αποτέλεσμα θα φέρουμε όμως όπως σε κάθε αγώνα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Αυτός είναι ένας από τους αγώνες όπου μου αρέσει να οδηγώ και να πιέζω και ευελπιστώ να μπορέσουμε να παλέψουμε», ανέφερε ο Rovanpera ο οποίος ζει στην Εσθονία.

Για τον Breen αυτός ήταν ο πρώτος χωμάτινος αγώνας μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Ιρλανδός απόλαυσε αυτή την επιστροφή. «Είναι πραγματική απόλαυση που επέστρεψα  ξανά. Όλα είναι ωραία και είναι φανταστικό να αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο», εξήγησε ο οδηγός του Hyundai i20.

Ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) ήταν 4 δέκατα πιο αργός από τον Rovanpera ολοκληρώνοντας τη διαδικασία τρίτος. Τρία αυτοκίνητα από τις υποκατηγορίες πλασαρίστηκαν ψηλά στη γενική κατάταξη σημειώνοντας τον ίδιο χρόνο. Πρόκειται για τους Jari Huttunen (i20 R5), Mads Ostberg (Citroen C3 R5) και Alexey Lukyanuk (Skoda Fabia evo) οι οποίοι ήταν 6 δέκατα πιο αργοί από τον πρωτοπόρο. Μαζί με τους προαναφερθέντες είναι και ο Gus Greensmith με Ford Fiesta.

Ο Εσθονός και φαβορ΄για τον αγώνα Ott Tanak καθώς και ο ομόσταυλός του στην Hyundai Thierry Neuville είχαν τον ίδιο χρόνο τερματίζοντας την υπερειδική στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier(Toyota Yaris).

Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή το πρωί με επίκεντρο την περιοχή γύρο από την Otepää στην Νότια Εσθονία και περιλαμβάνει τέσσερις πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα.