Rally Estonia 2021 – Μέρα 2η: Ιπτάμενος Rovanpera

Συναρπαστική σε εξέλιξη ήταν η δεύτερη μέρα του Ράλλυ Εσθονίας με τα φαβορί να τα βρίσκουν σκούρα και να μένουν μακριά από τους στόχους τους.

Η μέρα ξεκίνησε με τον Tanak (Hyundai i20) να κερδίζει την εναρκτήρια διαδρομή και να παίρνει προβάδισμα στον αγώνα. Όλα τελείωσαν για τον Εσθονό και μεγάλο φαβορί για τη νίκη καθώς στις ειδικές 3 και 4 είχε δυο σκασμένα ελαστικά με αποτέλεσμα χωρίς να έχει άλλη ρεζέρβα να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Αρχικά ο ομοσταυλός του, ο Craig Breen πέρασε στην πρωτοπορία όμως από κει και πέρα ήταν υπόθεση του Kalle Rovanpera (ToyotaYaris). Ο Φιλανδός αγωνιζόμενος σε ειδικές που ταιριάζουν στο οδηγικό του στυλ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της μέρας. Κέρδισε έξι από τις οκτώ που ήταν στο σημερινό πρόγραμμα και έχει βάσιμες βλέψεις για την πρώτη του νίκη στο θεσμό.

Πολύ κοντά σε ρυθμό και χρόνο είναι ο Craig Breen ο οποίος είναι δεύτερος. Ο Ιρλανδός έχασε λίγο χρόνο στην τρίτη ειδική όταν έφτασε τον Greensmith που είχε πρόβλημα και στην τέταρτη ειδική όταν και πάλι ο Greensmith σταμάτησε εξαιτίας του ίδιου προβλήματος (αντλία νερού). Οι διοργανωτές του έδωσαν πίσω τα χαμένα δευτερόλεπτα και με το τέλος της δεύτερης μέρας είναι 8.5 δευτερόλεπτα μακριά από τον Rovanpera.

Ωραία μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ των Thierry Neuville(Hyundai i20) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris). Ένα σκαμμένο ελαστικό στην τέταρτη ειδική ανάγκασε τον Neuville να οπισθοχωρήσει στην πέμπτη θέση όμως στο επαναληπτικό πέρασμα από τις τέσσερις ειδικές ανέκαμψε περνώντας τον περσινό πρωταθλητή και πλέον είναι τρίτος.

Ο Ogier όντας πρώτος στην βαθμολογία ξεκινούσε σήμερα πρώτος στις ειδικές διαδρομές καθαρίζοντας το δρόμο. Κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέρα στην τέταρτη θέση εκμεταλλευόμενος και τις αποχωρήσεις των Tanak και Katsuta, με τον τελευταίο να μένει εκτός αγώνα καθώς μετά από άλμα ο συνοδηγός του κτύπησε στην πλάτη.

Από κει και πέρα πέμπτος είναι ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) έχοντας στο ενεργητικό του αρκετά λάθη τα οποία δεν του επέτρεψαν να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους. Ο Teemu Suninen (FordFiesta) ταλαιπωρήθηκε με την πίεση του νερού σε όλη τη διάρκεια της μέρας με αποτέλεσμα να είναι έκτος και απογοητευμένος.

Εννέα ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το Σάββατο. Μεταξύ αυτών είναι και η μήκους 23.53km ειδική Peipsiääre η οποία είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Rovanperä 01hr 06min 54.4sec
2. Breen +8.5sec
3. Neuville +53.4sec
4. Ogier +59.4sec
5. Evans +01min 15.1sec
6. Suninen +03min 14.9sec