Rally Estonia – Μέρα 2η: Προβάδισμα για τον “οικοδεσπότη”

Οι Ott Tanak και Craig Breen βρίσκονται στις 2 πρώτες θέσεις του Rally Εσθονίας, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Hyundai, με τον Sebastien Ogier να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Η σημερινή ημέρα ήταν αρκετά ξεχωριστή, καθώς στα μισά της ημέρας άλλαξε η σειρά εκκίνησης, όπως γινόταν στο 2ο σκέλος των αγώνων.

O Tanak ήταν ταχύς από το ξεκίνημα της ημέρας και σημειώνοντας χρόνο μέσα στην πρώτη τετράδα κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

Σταθερά γρήγορος ήταν και ο Craig Breen, με τους χρόνους του να είναι κοντά σε αυτούς των teammate του, Thierry Neuville και OttTanak. Ο Ιρλανδός ήταν ο ταχύτερος στις τελευταίες 2 από τις 3 ειδικές, καταφέρνοντας να ανοίξει την διαφορά του από τον Sebastien Ogier.

Στο πρωινό loop, o Sebastien Ogier κέρδισε δύο ειδικές διαδρομές, και κατάφερε να μείνει κοντά στα τρία Hyundai που βρίσκονταν μπροστά. Στην πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους, το πίσω αριστερά ελαστικό βγήκε από την ζάντα, χωρίς να χάσει πολύ χρόνο, αλλά αναγκάστηκε να κινηθεί πιο επιφυλακτικά στις επόμενες ειδικές. Στην τελευταία ειδική ο Γάλλος έχασε το φρένα σε μία αλλαγή πορείας, ενώ ταυτόχρονα έσβησε και ο κινητήρας του αυτοκινήτου του, χάνοντας ακόμα μερικά δευτερόλεπτα.

Πίσω από τον Γάλλο ακολουθούν τα υπόλοιπα τρία Toyota Yaris WRC, των Kalle Rovanpera, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta. Ο Ουαλός είχε κλατάρισμα στην πρώτη ειδική του απογεύματος, χάνοντας χρόνο αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι από το πίσω αριστερά πάνελ του αυτοκινήτου. Ο Rovanpera ξεκίνησε ιδανικά την ημέρα, κερδίζοντας την πρώτη ειδική, αλλά στην επόμενη είχε κλατάρισμα και έχασε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα. Ο Φινλανδός κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση στην τελευταία ειδική της ημέρας. Αρκετά ανανεωμένος επέστρεψε στις ειδικές ο Takamoto Katsuta, που δείχνει αρκετά ανταγωνιστικός με τους χρόνους που σημειώνει.

Πίσω από τα Yaris WRC ακολουθούν τα Ford Fiesta WRC των Esapekka Lappi και Teemu Suninen, που δυσκολεύονται αρκετά στις σκληρές συνθήκες.

Ένατος είναι ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος έκανε ένα λάθος και έχασε αρκετά δευτερόλεπτα το πρωί. Στο απογευματινό σκέλος ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστικός.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Gus Grensmith.

Ο Thierry Neuville πίεζε από την αρχή του αγώνα αρκετά, τερματίζοντας το πρωινό σκέλος στην τρίτη θέση. Στην πρώτη ειδική του απογεύματος, σε μία γρήγορη αριστερή στροφή, τα χαντάκια που είχαν σκαφτεί από τα περάσματα τον έστειλαν εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα να σπάσει την πίσω δεξιά ανάρτηση και να εγκαταλείψει.

Πηγή:totalracing.gr