Rally Estonia – Μέρα 1η: Ο Esapekka Lappi κέρδισε την υπερειδική

Μετά από αποχή έξι μηνών λόγω Covid-19 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επανεκκίνησε ξανά σήμερα με τον αγώνα στην Εσθονία. Το πρωί τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στο shakedown.

Ακολούθησε το απόγευμα η πανηγυρική εκκίνηση και η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την υπερειδική διαδρομή Tartu Valdμήκους 1.28km.

Όπως αναμένετο οι διαφορές μεταξύ των πληρωμάτων θα ήταν πολύ μικρές και αυτό επαληθεύτηκε με το πέρας της πρώτης ειδικής διαδρομής. Esapekka Lappi (Ford Fiesta) και Sebastien Ogier(Toyota Yaris) σημείωσαν τον ίδιο χρόνο με τον τοπικό οδηγό OttTanak (Hyundai i20) να είναι τρίτος μόλις ένα δέκατο μακριά.

Από κει και πέρα οι Craig Breen (Hyundai i20), Elfyn Evans (ToyotaYaris) και Mads Ostberg (Citroen CE R5) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα ενώ ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ολοκλήρωσε όγδοος 1.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lappi.

Οι μάχες μεταξύ πληρωμάτων και χρόνου θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο. Η μέρα θα είναι μαραθώνια καθώς αποτελείται από δέκα ταχύτατες ειδικές διαδρομές και αρκετοί από τους πρωταγωνιστές τρέχουν στην Εσθονία για πρώτη φορά, γεγονός που ίσως τους βάλει σε μειονεκτική θέση.